Hindistan'da Bengal kaplanı hayvanat bahçesi çalışanını öldürdü

Hayvanat bahçesi çalışanı, su havuzunu temizlemek için dişi kaplanın kafesine girmişti

Arşiv: Arunaçel'de hayvanat bahçesinde yaşayan 8 yaşındaki Bengal kaplanı kapılar açık bırakılınca hayvanat bahçesi çalışanına saldırdı (AFP)

Hindistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Arunaçel Pradeş vilayetindeki hayvanat bahçesinde bir görevli, bir Kraliyet Bengal kaplanı tarafından pençelenerek öldürüldü. Olayın bölgeyi kafesten ayıran kapılardan bazılarının ihmal sonucu açık bırakılması nedeniyle yaşandığı düşünülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komşu vilayet Assam'daki Dhekiajuli kenti yerlisi 35 yaşındaki Poulash Karmakar, Itanagar şehrinin temizlik görevlisi olarak çalıştığı hayvanat bahçesinde görev yaptığı sırada kaplan tarafından öldürüldü.

Hint medya kuruluşlarının hayvanat bahçesi yetkililerine dayandırdığına göre olay, salı günü Karmakar'ın su havuzunu temizlemek için kaplanın kafes alanına girmesiyle meydana geldi.

Hint haber ajansı PTI'ın aktardığına göre hayvanat bahçesinin yöneticisi Raya Flago şunları söyledi:

Olay, salı günü öğleden sonra saat 2.30 sularında meydana geldi. Hayvan bakıcılarımızdan biri beni olaya dair bilgilendirdi. Bir doktor ve diğer görevlilerle birlikte hayvanat bahçesine vardığımda Poulash Karmakar çoktan ölmüştü. Bulunduğunda yüzünden kanlar akıyordu.

Flago'ya göre, görevlinin çalıştığı alandan kafese açılan üç kapı açık bırakılmıştı. Bunun, trajik olayın görevlilerin ihmali sonucu yaşandığına işaret ettiğini söyledi.

Chippi adlı 8 yaşındaki dişi kaplan, 2013'ten beri hayvanat bahçesinde yaşıyor.

Arunaçel Pradeş'in Çevre ve Orman Bakanı Mama Natung, olayı doğrulamak ve taziyelerini sunmak için Twitter'ı kullandı. "Durumu değerlendirmek için hayvanat bahçesini ziyaret ettim. Hükümet, telafisi mümkün olmayan bu kaybın gerektirdiği tazminatı sağlayacak. Aramızdan ayrılan bu ruh için dua ediyorum" diye yazdı.
 


PTI, olaya dair polis soruşturması başlatıldığını ve adli tıp ekiplerinin cesedi incelediğini bildirdi.

Itanagar Alt Bölge Polis Memuru (SDPO) Kamdam Sikom, "Ön soruşturmada polis şüpheli bir durum görmedi ve olayı ihmal vakası olarak görüyor" dedi. Cesedin adli tıp testlerinin ardından çarşamba günü aileye teslim edileceğini de sözlerine ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU