Bakan Soylu: İsmimi kullanarak bana tuzak kurdular, Özışık kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunacağım

Sedat Peker'in gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmesinin ortaya çıkmasına ilişkin açıklama yapan Soylu, görüntüleri izleyince büyük şok yaşadığını ve kendisine kumpas kurulduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in Gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı telefon görüşmelerini yayımlaması ve Özışık kardeşlerin aracılık yaptığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halasının oğlu Cengiz Er'in sitesi Süper Haber'e konuşan Soylu Sedat Peker'in yayınladığı son videoları izlediğini ve  büyük şok yaşadığını dile getirdi.
Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, "Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Özışık ile görüşmedim"

Sedat Peker ile hayatında hiç tanışmadığını söyleyen Soylu, kendisiyle gerçekleştirildiği öne sürülen "arabuluculuk" ziyaretinin hiç yaşanmadığını vurguladı.

Soylu iddiaya ilişkin, "Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı" ifadelerini kullandı.

"İsmimi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak kurdular"

Kendisine bir kumpas kurulduğunu da söyleyen Soylu sözlerine şöyle devam etti;

Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım.

Yaşananlar nedeniyle oldukça üzgün olduğunu söyleyen Soylu, "PKK ille terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim" dedi.

 

Süper Haber, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU