CNN, ABD'deki 6 kentte Filistin gösterilerine katılanlarla konuştu

"Filistinliler seslerinin duyulduğunu görüyor. Değişim çok yakında"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesinde, bölgede ateşkes sağlanmasını desteklediğini bildirdi (AP)

İsrail ve Filistin arasında yükselen tansiyondan sonra Gazze'ye düzenlenen saldırılar dünyanın dört bir yanından tepki çekerken, ABD'nin büyük şehirlerinde de binlerce kişi, Filistinlilere destek amacıyla gösteriler düzenledi.

Katılımcılar yürüyüşlerde hazırladıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla Filistin halkına desteğini gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarından CNN International, 6 kentte katılımcılarla konuştu:

Sacramento

Adil Abbuthalha, Filistinlilere desteğini sunmak için yaşadığı şehirde 16 Mayıs'ta düzenlenen yürüyüşe katıldığını söyledi. "Ben bir Müslümanım. Peygamberimize göre insanlık tek bir vücut gibi. Vücudun bir parçası ağrırsa, geri kalanı da ağrır" diyen 23 yaşındaki Abbuthalha sözlerini şöyle sürdürdü:

Bütün dünyadaki kardeşlerimiz bu durumdan rahatsız. Din veya etnik köken gözetilmeksizin sağlanan birlik, Filistin'deki insanlar adına çok şey söylüyor. Filistinliler seslerinin duyulduğunu görüyor. Değişim çok yakında.

 

210517125759-07b-israel-palestinian-conflict-us-protests-trnd-exlarge-169.jpg

(Adil Abbuthalha)

 

Philadelphia

Burada protesto, Philadelphia Sanat Müzesi'nin girişindeki merdivenlerde yapıldı. Black and Brown Coalition of PHL (Philadelphia'nın Siyahi ve Kahverengi Tenliler Koalisyonu) adlı azınlık topluluklarını korumayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu, mitinge katılıp desteklerini gösterdi. Grup, yapılan konuşmaları ve okunan şiirleri dinlediklerini bildirdi.

 

210517113121-01-israel-palestinian-conflict-us-protests-trnd-exlarge-169.jpg
(Black and Brown Coalition of PHL)

 

Dallas

Rehma Mohamed, Dallas'ta yine cumartesi günü düzenlenen gösterinin epey kalabalık olduğunu ve arkadaşlarını dahi bulamadığını söyledi. 26 yaşındaki Mohamed, "Dallas'ta bundan önceki her bir Filistin protestosuna katıldım. Onlarda sadece yüzlerce kişi vardı" dedi.

 

210517114606-05-israel-palestinian-conflict-us-protests-trnd-exlarge-169 (1).jpg
(Rehma Mohamed)

 

Washington DC

Aron Anfinson, sivil itaatsizlik ve muhalefeti araştıran bir projenin üzerinde çalışıyor. Anfinson, proje için şimdiye kadar Siyahi Hayatı Önemlidir ve ABD Kongre baskını gibi toplumsal olayların fotoğraflarını çektiğini, katıldığı mitingde kaydettiği bazı görüntüleri projede kullandığını söyledi.

 

210517124846-06-israel-palestinian-conflict-us-protests-trnd-exlarge-169.jpg
(Aaron Anfinson)

 

Şikago

CNN International burada bir çiftle görüştü. 27 yaşındaki Febi Ramadhan ve 25 yaşındaki Annisa Mawarni, hazırladıkları dövizlerle yürüyüşe katıldı. Ramadan desteğini şöyle açıkladı:

Aralıksız yapılan saldırılar beni üzdü ve öfkelendirdi. Mitinge, Filistin'in kurtulana kadar Filistinlilerle bu pogroma (katliama) karşı savaşmak için katıldım.

 

210517113831-03-israel-palestinian-conflict-us-protests-trnd-exlarge-169.jpg
(Febi Ramadhan)

 

New Orleans

16 Mayıs'ta öğleden sonra düzenlenen mitingdekilerden biri de Filistin kökenli ABD'li Nadir Mirfiq'ti. 33 yaşındaki Mirfiq, "Filiistin'de yaşanan adaletsizliklere karşı tüm dünyadaki insanların gözlerini açmak istediğini" söyledi ve ekledi:

Bu insan olmakla ve doğru için savaşmakla ilgili. Adalet istiyoruz. Ve bunu hemen şimdi istiyoruz.

 

210517113906-04-israel-palestinian-conflict-us-protests-trnd-exlarge-169.jpg
(Nadir Mirfiq)

 

Independent Türkçe, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU