Kılıçdaroğlu’ndan kendisi için soruşturma isteyen Soylu’ya: Bulursun bir savcı “hiçbir şeyi yok” diye dosyayı kapatırlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Sedat Peker'in iddiaları üzerine kendisi hakkında soruşturma talimatı veren Soylu'yu hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Sedat Peker'in açıklamaları ve ortaya atılan iddialar da vardı. Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı olduğunu belirterek, "Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı ortaya çıktı. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve yeraltı dünyasının çeteleri" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına Süper Lig şampiyonu olan Beşiktaş'ı tebrik ederek başladı.

"İsrail'in yaptığı bir katliamdır"

Konuşmasında İsrail'in Fiistin'e yönelik operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Dünyada savaşlar olmasın. Çocuklar, insanlar, kadınlar ölmesin. Mescid-i Aksa'da sabah namazından sonra Filistinlilere yapılan saldırı asla kabul edilemez. 300'e yakın insan hayatını kaybetti. Çocuklar var bunların içinde. İsrail'in yaptığı bir katliamdır. Bütün insanlığa çağrıda bulunmak hepimizin ortak görevidir. Kan gövdeyi götürürken dünyanın demokratları ne yapıyor acaba? Neden bu çatışmayı engellemiyorlar. Neden katliamı engellemiyorlar. Orada ölen her çocuğun sorumluluğu bütün dünyayı igilendiriyor. Hepimizin sorumluluğu var" dedi.

Filistinlilerin işgal edilmiş topraklarını geri almak ve bağımsız bir devlet olmak istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu da onların en tabi hakları. Beni üzen İslam dünyasındaki parçalanma. Kendi ülkesinde barıştan söz edip Filistin'de yapılan katliama sessiz kalan dünya. BM'nin bu konuda gerekli çabayı göstermemesi" dedi.

Filsitin'in bağımszlık mücadelesi desteklediklerin belirten CHP lideri, "Filsitin bağımsızlık mücadelesi verirken bizim gençlerimiz oradaydı. GEnçlerimizden bazılarının mezarları Filitsin'de. Dolayısı ile Filistin ile tarihi bağlarımız var" şeklinde konuştu.

CHP lideri, İhvan endeksli dış politikanın Türkiye'nin ağırlığına darbe vurduğunu kaydetti.

"Gerçekleri sizlerle paylaşacağım"

"Biliyorum derin sorumlar yumağı içindesiniz. Farkındayım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşların derin bir kaygı içinde olduğunu ve bir çıkış aradığını söyledi.

Milyonların geçinemediğini ve mutfakta sorun olduğunu, esnafın kan ağladığını ve milyonlarca evde işsizlerin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlar olurken yapılan israfa isyan ediyorsunuz. Ben bunu da biliyorum. Namaz kılmaya bile onlarca arabayla giderseniz, israfın da haram olduğunu bilerek bunu yaparsanız vatandaş görüyor" diye konuştu.

"AVM'ler açık, çay bahçeleri kapalı. Allah akıl fikir versin"

Kapama sonrası alınan kararları eleştiren CHP lideri, "AVM'ler açık, çay bahçeleri kapalı. Allah akıl fikir versin" dedi. 

Tüm dünyada pandemi döneminde devletlerin vatandaşlarına hibe yardımı yaparken Türkiye'de IBAN numarası paylaşıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Hani Türkiye zengindi. Hani kasalar tıka basa dövizle doluydu. Vatandaşşarımız bunları görüyor" dedi.

Pandemi döneminde 107 bin hanenin borçalrı nedeniyle elektriklerinin kesildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ülkenin nasıl yönetildiğini siz de görüyorsunuz. Benim görevim sizlere doğruları anlatmak" diye konuştu. 

"128 milyar dolar nerede?" sorusundan rahatsız olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'nın kasasıdaki 128 milyar dolar nereye gitti? Kime, kaça sattınız? Ben bilmiyorum, 600 milletvekili de bilmiyor, 83 milyon da bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi?" diye sordu.

Turizm Bakanlığı'nın tepkiler üzerine yayından kaldırılan "ben aşılıyım" kampanyasına tepki gösteren CHP lideri, "Bunca rezaleti yaptınız bari bu milletin onuruyla oynamayın" dedi.

"Saray'la Türkiye arasında 180 derece fark var"

Devlette liyakat sisteminin yerle bir edildiğini, yandaşların ve eski milletvekillerinin çeşitli yerlerin yönetimlerine atanarak birden çok maaşla krallar gibi yaşamaya devam ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Orada hiçbir sorun yok. Saray'la Türkiye arasında 180 derece fark var. 

"Şimdi de çıkmış helallik istiyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaştan helallik istemesine de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Yaptıkları rezaleti, haksızlıkları, milleti nasıl perişan ettiklerini biliyorlar. Şimdi de 'helallik istiyoruz' diyorlar. Nasıl bir helallik? Kör kuruşa muhtaç ettiğin esnaf sana helallik verecek mi? İşsiz bıraktığın genç sana helallik verecek mi? Yatağa aç giren çocuklar, onların anne-babaları sana helallik verecek mi? Pazar artıklarınan beslenen 100 binler sana helallik verecek mi? Dükkanı kapalı, icra memuru kapıda. Bu adam sana helallik vereek mi?"

Vatandaşların "hakkımızı helal etmiyoruz" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, KÖİ projelerine milyarlarca dolar garanti ödemesi yapıldığını belirterek, "Bu olur mu? Hangi vicdan kabul eder bunu?" diye sordu.

"Ortaçağ mantığı ile 21. yüzyılı yönetemezsiniz"

"Dolar arttıkça vatandaş kaybediyor, beşli çetenin keyfi yerin geliyor" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan sözleşmeleirn sadece dolar artışı ile değil ABD'deki enflasyona da endekslendiğini belirterek, "Böyle memleket yönetimi olur mu?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bir avuç azınlığın menfaati için devlet  yönetemezsiniz. Ortaçağ mantığı ile 21. yüzyılı yönetemezsiniz. Devleti öyle yöneteceksiniz ki, sen vatandaştan değil, atandaş senden helallik isteyecek. Özrün kabahatinden büyük" diye konuştu.

Her esnaf ve ticaret erbabına kapalı olduğu her ay için aylık 4 bin lira hibe desteği ve büyük şehirlerde 3 bin liralık klira desteği verilmesini ve kapanmadan en çok etkilenen yeme içme sektörüne de kaynak aktarılması önderdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aktardıkalrı kaynak kira parasına, elektrik, doğalgaz, işçi parasına yetmiyor. Nasıl geçinecek bu insanlar?" diye sordu.

"Ne ezen ne ezilen olacak"

Bülent Ecevit'in "Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Size onu vadediyorum. Ne ezen ne ezilen olacak. İnsanca, hakça bir düzen olacak" dedi. CHP lideri, hiç bir ayrımcılık yapmadan 8 milyonun huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi vadettiklerini söyledi.

"Türkiye'ye huzur ve barış gelecek"

Daha önce iktidara geldiklerinde ilk bri haftada yapcaklarını açıkladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Fazla değil Allah'ın izni ile iktidar olduğumuz ilk 6 ayda göreceksiniz, Türkiye'ye huzur ve barış gelecek. Göreceksiniz Türkiye'de kamplaşma bitecek. Kimse kimliğinden, inancından, yaşam tarzından dolayı sorgulanmayacak. Bu memlekette kim yaşıyorsa herkesin başımın üstünde yeri var ve herkesi kucaklayacağım" dedi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU