Savaş pilotları gördükleri UFO'ları anlattı: "Savunmasız hissettik"

"Biz aşağı inerken o yukarı çıkmaya başlıyordu. Orada olduğumuzun farkındaydı"

ABD donanmasında görev alan savaş uçağı pilotları, UFO'larla karşılaştıkları anları CBS televizyonunda yayımlanan 60 Dakika programında anlattı.

Eski ABD donanma komutanı Dave Fravor ve Teğmen Alex Dietrich, 2004'te açıklayamadıkları nesneyi gördüklerinde San Diego kıyılarında araştırma görevindeydi.

Pilotlara göre yuvarlak bir şekeri andıran nesne, tahrikli değildi ama her nasılsa denizin üstünde havada asılı duruyordu.

Dietrich, "Tanımlayamamıştık ve bu yüzden çok rahatsız olmuştuk" diye konuştu:

Kendimizi savunacak hiçbir şeyimiz yoktu, bunun savunmasızlığını hissettim. Sonra ortadan kaybolduğunda kafam karıştı.

NBC televizyonunun ele geçirdiği 2019 tarihli sızdırılan UFO görüntülerinde de tanımlanamayan nesnenin San Diego sahilindeki bir donanma gemisinin etrafında uçtuğu ve sonra aniden kaybolduğu görülüyor.

Diğer donanma pilotu Fravor ise karlılaştığı nesnenin 50 ila 100 metre çapında olduğunu belirtiyor.

Pilotun aktardığına göre daha yakından bakmak istediklerinde nesnenin de hareket ettiği görülüyordu.

Biz aşağı inerken o yukarı çıkmaya başlıyordu. Orada olduğumuzun farkındaydı.

Fravor, bunun ardından ona ne kadar yaklaşabileceğini görmeye çalıştığını ama tam önüne gelince nesnenin kaybolduğunu söylüyor. Buna göre nesne daha sonra yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yeniden belirdi.

Fravor, "Orada bir yerde bizim uçaklarımızda daha iyi bir şey var" ifadelerini kullandı:

Kimin inşa ettiğini, kimin bu teknolojiye sahip olduğunu bilmiyorum.

Bunun yanı sıra Fravor ve Dietrich, Kasım 2004'teki karşılaşmalarını anlattıktan sonra meslektaşları arasında alay konusu olduklarını aktardı.

Bir diğer emekli donanma pilotu Ryan Graves de Virginia Beach açıklarında "en az birkaç yıl boyunca her gün" UFO gördüğünü söyledi.

"Bunlar, başka bir ülkenin jetleri olsaydı büyük bir sorun olurdu" diyen Graves, "Ancak biraz farklı göründükleri için, sorunun içyüzüne bakmaya istekli değiliz. Bunların her gün bizi izlediği gerçeğini görmezden gelmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pentagon yetkilileri, yıllar boyunca UFO iddialarını görmezden gelip reddetse de son dönemde tutum değiştirdi. Sızdırılan birkaç videonun gerçek olduğunu onaylayan yetkililer, bunları daha ayrıntılı araştırmak için görev gücü oluşturdu.

En yeni sızıntılardan biri, 2019'da Virginia Beach açıklarında çekilen bir dizi fotoğraf olmuştu. Bunlarda savaş uçaklarının yakınında yer alan uçan nesneler yer alıyordu.

Sızıntının ardından Pentagon, fotoğrafların gerçek olduğunu açıklamıştı. Aynı bölgede daha önce UFO'larla karşılaşan Graves, fotoğrafların kendi gördüğü nesnelere benzediğini söylüyor.

Pentagon, bu karşılaşmalarla ilgili birçok soruyu yanıtlayamıyor. Ancak gelecek ay, yetkililerin ABD Kongresi'ne kapsamlı bir UFO raporu sunması bekleniyor.

Konuyla ilgili araştırmalar yapan Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, Kongre'nin bu kusuru ortadan kaldıracağına inanıyor.

Aynı programda görüşlerini açıklayan Rubio, şöyle devam ediyor:

Belki çok basit bir cevabı vardır. Belki de yoktur.

 

Independent Türkçe, Global News, Vice, NBC

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU