Biden, ABD'nin kullanımı için ayrılan 20 milyon doz aşıyı başka ülkelere gönderecek

Biden daha önce dışarıya ABD'de henüz kullanım izni verilmemiş olan 60 milyon doz AstraZeneca aşısı gönderme karar almıştı

Biden, "Tıpkı İkinci Dünya Savaşı'nda ABD demokrasinin cephaneliği olduğu gibi, Kovid-19 salgınına karşı mücadelede de ülkemiz aşıların cephaneliği olacak" dedi / Fotoğraf: AFP

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin haziran ayı sonuna kadar dışarıya en az 20 milyon daha Kovid-19 aşısı göndereceğini açıkladı. Böylece ABD ülke içinde kullanım izni verdiği aşıları ilk kez diğer ülkelerle paylaşmış olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşıların yurtdışına gönderilmesi, ülke içinde aşılama programının iyiye gitmesiyle birlikte Washington'un taktik değiştirdiğini ve aşıları diplomatik bir araç olarak kullanmaya çalıştığını gösteriyor.

Biden daha önce dışarıya ABD'de henüz kullanım izni verilmemiş olan 60 milyon doz AstraZeneca aşısı gönderme karar almıştı.

Biden bu sefer de Pfizer ve BioNTech, Moderna Inc ve Johnson & Johnson aşılarını diğer ülkelerle paylaşacaklarını açıkladı.

Diğer aşılardan farklı olarak, AstraZeneca aşısının ABD'de kullanımına henüz izin verilmedi.

Biden, dün akşam yaptığı açıklamada "Tıpkı İkinci Dünya Savaşı'nda ABD demokrasinin cephaneliği olduğu gibi, Kovid-19 salgınına karşı mücadelede de ülkemiz aşıların cephaneliği olacak" dedi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU