HDP'den Abdulkadir Selvi ve Hürriyet gazetesine "Demirtaş" çağrısı: Yalanı düzeltip özür dileyin

Açıklamada, Selvi'nin yazısında Demirtaş'ın söylediği iddia edilerek tırnak içinde aktarılan ifadeler için "Tümüyle gerçek dışıdır, hayal ürünüdür, uydurmadır" denildi

Fotoğraf: Twitter

HDP, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "Sedat Peker'i kim kullanıyor" başlıklı yazısında Selahattin Demirtaş'a ait gibi aktardığı ifadelerin doğru olmadığını belirten bir tekzip metni yayınladı.

HDP'den yapılan açıklamada konuya ilişkin Demirtaş’ın da görüşüne başvurma gereksinimi duyduklarını ve yazının yayımlandığı günden sonra yapılan ilk avukat görüşünün beklendiği, tekzip metninin bu nedenle geciktiği belirtildi.

"Tümüyle gerçek dışıdır, hayal ürünüdür, uydurmadır"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet gazetesinin 14 Mayıs 2021 tarihli sayısında yayınlanan Abdülkadir Selvi imzalı köşe yazısında, önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın beyan ettiği iddia edilen ve tırnak işaretiyle onun ağzından aktarılan, “Ortak cumhurbaşkanı adayı ve üç cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bize bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık verilecek. İçişleri, Milli Savunma ve Milli Eğitim’i bize vermezler. Dışişlerini de vermezler ama AB ile ilgili bir bakanlık ya da Kültür Bakanlığı gibi bir bakanlık olabilir” şeklindeki sözler tümüyle gerçek dışıdır, hayal ürünüdür, uydurmadır. 

Demirtaş’ın hiçbir basın kurumuna, söz konusu yazıda belirtilen sözleri içeren herhangi bir demeci yoktur.

Hürriyet gazetesinin ve gazetenin köşe yazarı Abdülkadir Selvi’nin bu yalanı düzeltmelerini, partimizden ve Sayın Demirtaş’tan özür dilemelerini bekliyoruz.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU