Netanyahu ile görüşen Merkel, Gazze’den İsrail’e yönelik füze saldırılarını sert şekilde kınadı

Merkel'in, "İsrail'in kendini savunma çerçevesinde saldırılara karşı koyma hakkı olduğunu" söyledi

Fotoğraf: AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'in yaptığı yazılı açıklamaya göre, Şansölye Merkel, telefonda Netanyahu ile Ortadoğu'daki gerginliğin artmasını ele aldı.

Merkel'in görüşmede, Gazze'den İsrail'e yönelik devam eden füze saldırılarını bir kez daha sert bir şekilde kınadığı ve Netanyahu'ya Alman hükümetinin dayanışma içinde olduğu güvencesini verdiği belirtildi.

"İsrail'in kendini savunma çerçevesinde saldırılara karşı koyma hakkı olduğunu" söyleyen Merkel'in, "her iki tarafta çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı çatışmanın bir an önce bitmesi umudunu dile getirdiği" aktarıldı.

Merkel'in ayrıca Almanya'da nefret ve antisemitizm yayan protesto gösterilerine karşı kararlılıkla tavır alacağını vurguladığı belirtildi. 

Bu görüşme öncesinde Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert,  Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle Hamas'ı bir kez daha sert bir dille eleştirerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının meşru müdafaa olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Pazartesi günü Berlin'deki olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada,  "Hamas'ın roket saldırıları sona ermek zorunda" dedi.

 

Independent Türkçe, AA, DW

DAHA FAZLA HABER OKU