Evi bombalanan Filistinli Nadin: Halkım için ne yapabilirim, sadece 10 yaşındayım, korkuyorum…

10 yaşındaki Nadin, “Doktor olup halkıma faydalı olmak isterdim ama sadece çocuğum ne yapacağımı bilemiyorum. Sadece korkuyorum” dedi

Fotoğraf: Twitter

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında evi bombalanan 10 yaşındaki Nadin Abdullatif, gözyaşları içinde yıkılan evinin önünde dünyaya seslendi.

Nadin, "Halkım için bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapabilirim? Ben sadece 10 yaşında bir kızım" ifadelerini kullanarak, "Doktor olup halkıma faydalı olmak isterdim ama sadece çocuğum ne yapacağımı bilemiyorum. Sadece korkuyorum. Bu yaşanan olayları her gün görüyorum ve ağlıyorum" dedi.

“Kendime soruyorum…”

"Kendime soruyorum, tüm bunları neden hak ediyoruz?” diye soran Nadin, “Ailem bizden nefret ettiklerini söylüyor, biz Müslüman olduğumuz için bizi sevmiyorlar, neden Müslümanlara böyle davranıyorsunuz? Etrafıma bakıyorum her yerde çocuklar var. Neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz? Bu gerçekten adil değil” diye konuştu.

İsrail, 58 çocuğu öldürdü

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tablo giderek ağırlaşıyor.

İsrail saldırılarında şu ana kadar 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 197 kişi hayatını kaybetti, 1235 kişi yaralandı, onlarca bina ise tamamen yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU