Davutoğlu: Gül'ün adaylığı için bana geldiler

Gelecek Partisi lideri, 2018 yılında Babacan ve Atalay'a "Bunun AK Parti içindeyken yapılmasını doğru bulmadığımı söyledim" dediğini açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Ali Babacan ve Beşir Atalay'ın kendisine gelerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olması konusunda desteğini istediklerini ancak kabul etmediğini söyledi.

Gazeteci Çağlar Cilara, YouTube'daki yayınında Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'na Gül'ün adaylığı konusunu sordu. Davutoğlu, soruya "Sayın Babacan ve sayın Beşir Atalay bana da gelerek sayın Gül’ün böyle bir düşüncesi olduğunu ve üç partinin ona destek vereceğini söylediler. Ben de kendilerine bunun AK Parti içindeyken yapılmasını doğru bulmadığımı söyledim" diye yanıt verdi.

Davutoğlu, şunları söyledi:

Sayın Gül ile bir görüşme yapmamı rica ettiler. Sayın Gül ile konuştum. Sayın Gül de böyle bir teşebbüs olduğunu ama net bir tablo olmadığını iletti. O da “Teşebbüs var ama tablo orada kaldı” şekilde konuştu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Halk TV'de katıldığı programda AK Parti’de milletvekilliği yaptığı 2018 yılını işaret ederek “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin Abdullah Gül'ü ortak aday çıkarma projesinin tam göbeğinde olduğunu” söylemişti. 

Babacan, adaylığın neden gerçekleşmediğini de şöyle anlatmıştı:

Olmadı çünkü ortak aday formülü son günlere kadar giderken, ki o zaman şöyle oldu, diğer siyasi parti genel başkanları geldiler, bunu teklif ettiler, ortak adaylık konusunu. Teklif edenleri topladığınızda, eğer ortak adaylık olsaydı, rahatlıkla seçimi kazanacak bir tablo vardı ortada.

Babacan’ın bu ifadeleri AK Parti tarafından tepki çekmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU