House of Cards'ın yıldızı Robin Wright, kendisine Kevin Spacey'den daha az para vermek için sunulan bahaneyi açıkladı

İkili Netflix'in gözde yapımında 2013'ten Spacey'in kovulduğu 2017'ye kadar karşılıklı rol almıştı

Robin Wright, stüdyo patronlarının House of Cards dizisinde kendisine Kevin Spacey'den daha az ödeme yapmak için sunduğu bahaneyi açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wright'ın eşit ödemeyi kabul etmemeleri halinde stüdyo patronlarını kamuoyuna açıklamakla tehdit ettiği herkesçe biliniyor.

Yeni röportajında oyuncu The Telegraph'a şunları söyledi:

Kim daha popülerse ona daha fazla ödeme yapıldığını öğrendim. Ve 'Tamam, anlaşılabilir' diye düşündüm ama biraz araştırdıktan sonra döndüm ve 'Aslında algoritmalar bunu söylüyor, öyleyse yeniden soruyorum neden aynı miktarı almıyorum?' dedim. Ve cevabın ne olduğunu biliyor musunuz? 'Pekala, hiç Akademi Ödülü kazanmadın'.

Wright şimdiye kadar hiçbir Oscar ödülüne aday gösterilmezken Spacey'nin iki Oscar'ı bulunuyor. Spacey, ödüllerden birini 1996 yapımı Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects) filmindeki performansıyla, diğerini de 1999 yapımı Amerikan Güzeli (American Beauty) filmindeki oyunculuğuyla kazanmıştı.

Ödemeyle ilgili aynı durumun bugün de gerçekleşeceğine inanıp inanmadığı sorulan Wright şöyle yanıtladı:

Bana söylenenlere inanabilir miyim hâlâ bilmiyorum. Burası hâlâ bir erkek dünyası çünkü başrolü paylaştığınız erkek oyuncuyla aynı ücreti aldığınızı ifade ederken gözünüzün içine baka baka yalan söylüyor olabilirler. Dolayısıyla bu değişecek şeyler listesinde tepede yer alıyor.

Wright, röportajın başka bir yerinde, Kevin Spacey'nin dahil olduğu 2017'deki cinsel taciz skandalına ve oyuncunun 2013'ten 2018'e kadar süren diziden kovulmasına dair konuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU