Bu yıl ABD kıyılarına vuran birbirinden tuhaf yaratıklar

ABD kıyı şeritlerine bu yıl tuhaf deniz canlıları vuruyor

Bu "Futbol balığı" geçen hafta Kaliforniya sahilindeydi (Crystal Cove Eyalet Parkı)

Okyanus derin olduğu kadar gizemlidir de. Ve sularının dibinde bazı tuhaf, bazen korkutucu ve nihayetinde büyüleyici yaratıklar gizlenir.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, birkaç göz alıcı balık ABD sahillerinde kıyıya vurarak yerel halkta merak uyandırdı ve sosyal medyanın yıldızı oldu.

İşte bu yıl kıyıya vuran en tuhaf yaratıklardan bazıları.

Pasifik futbol topu balığı

Not something we pulled onto the boat today but still an AMAZINGLY RARE FIND off of local @newportbeach at Crystal Cove...

Davey's Locker Sportfishing & Whale Watching paylaştı: 8 Mayıs 2021 Cumartesi


Bu nadir balık, 8 Mayıs'ta Kaliforniya sahilinde bulundu ve sosyal medya kullanıcıları, bu türün en çok 2003 tarihli Pixar klasiği Kayıp Balık Nemo'daki rolüyle tanındığına çabucak dikkat çekti. Futbol balığı genellikle denizin binlerce fit altında bulunur.

Dişi olanları 60,96 cm uzunluğa kadar büyürken, erkekler olanları çok daha kısa boyludur. Bu özel balık Newport Plajı'nda keşfedildi ve şu an Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Teşkilatı'nda. Balığın, bir hayvanat bahçesindeki bir serginin parçası olması bekleniyor.

Gizemli balık


Meksika Körfezi'ndeki Florida'da yer alan Cape Coral bölgesindeki yaban hayatı yetkilileri, ilk olarak düşündükleri türler ihtimal dışı kaldığı için bu balığın kökeni konusunda afalladı. Başlangıçta yetkililer, bu balığın arapaima, yani büyük bir Amazon nehir balığı olduğuna düşünüyordu.

Fakat bu balıklar okyanusta değil tatlı sularda yüzer.

Şubatta, yerel gazete NBC2'dan gazeteciler, araştırmaya yardım etmek ve balığı teşhis edip edemeyeceklerini görmek için yanlarına gitti ancak şansları yaver gitmedi. Yaptıkları haber herhangi biri başka bir gizemli balık görürse, yerel yetkililere haber versin diye noktalandı.

Hoodwinker güneş balığı

Holy Mola mola. This 7 foot long Mola mola, also known as ocean sunfish, washed up on the beach just east of the...

Coal Oil Point Reserve paylaştı: 19 Şubat 2019 Salı


Bu balık, Kuzey Yarımküre'de görülen türünün ilk örneği. Şubatta USA Today'de haber olduktan sonra balık, uluslararası deniz biyolojisi topluluğu arasında bu koca arkadaşın hangi türe ait olduğu konusunda bir tartışma başlattı.

7 metrelik balık Kaliforniya'da kıyıya vurduğunda, bilim insanları onun bir okyanus güneş balığı olduğunu düşündü. Ancak, ne şekilde ölçerseniz ölçün, balığın büyüklüğü daha önemli bir mevzu haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coal Oil Point Reserve'in Facebook paylaşımında "Merhaba Mola mola (Güneş balığının bilimsel adı - ed.n). Bir yüzgecinin ucundan diğer yüzgecinin ucuna boyu, kendi uzunluğundan bile daha fazla!" ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte, Avustralyalı bilim insanları balığın görüntülerini gördü ve Santa Barbara'dakilerin onu sınıflandırma şeklini düzeltti.

Murdoch Üniversitesi'nden Mariana Nyegaard, balığın gerçek kimliğini doğruladıktan sonra "İlk fotoğrafı açtığımda kelimenin tam anlamıyla sandalyemden düştüm" dedi.

Göz küresi balığı

What's Washing in Wednesday? This one had us stumped for quite some time. These creepy eyeball looking creatures are...

Mustang Island State Park - Texas Parks and Wildlife paylaştı: 7 Nisan 2021 Çarşamba

Rhizophysa eyesenhardt bilimsel adıyla geçen bu pörtlek gözlü arkadaşlar, geçen ay Teksas sahil şeridinde bulundu.

Balıkların görüntüleri, oğlunu incittiklerine inanan Jennifer Baltazar tarafından internette paylaşıldı.

Yerel haber kuruluşu KSAT'ye konuşan Baltazar "Balığı, oğlumu neyin sokmuş olabileceğini bulmaya çıktığımda fark ettim" dedi.

ABD Ulusal Park Hizmeti, Baltazar'ın balıkları adlandırmasını sağladı.

Mustang Adası Eyalet Parkı, "Bu bizi epey bir süre afallattı" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU