Dogecoin'in yaratıcılarından biri, Elon Musk'a çıkıştı: "Bencil üçkâğıtçı"

Jackson Palmer, 2013'te kripto para biriminin şaka amacıyla yaratılmasına yardım etmişti

Saturday Night Live'ın fragmanında Musk'a Miley Cyrus ve Cecily Strong eşlik etti (NBC/YouTube)

Dogecoin'in ortak yaratıcılarından biri, Tesla'nın elektrikli arabaları için Bitcoin almayı bırakmasının ardından Elon Musk'ı "bencil bir üçkağıtçı" diye niteledi.

Jackson Palmer, kendisine (İngilizce'de mafya babası ya da vaftiz babası anlamına gelen 'godfather' kelimesine referansla -ed.n.) The Dogefather adını veren milyarder girişimciye şimdi silinmiş olan bir dizi tweet'le saldırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dogecoin'i 2013'te Amerikalı Billy Markus'la birlikte yaratan Avustralyalı Palmer, "Hatırlatma: Elon Musk, bencil bir üçkağıtçıdır ve her zaman öyle kalacaktır" diye tweet attı.

Daha sonra Musk'ı hedef almaya devam ederek "Bunu 1 dakika içinde kaldıracağım çünkü söyleyeceğim tek şey bu ve sakin hayattan memnunum" şeklinde bir tweet daha paylaştığı bildirildi.

Palmer, Musk'ın Saturday Night Live'daki sunuculuğunu eleştirdiği üçüncü bir tweet'te de "not: SNL bölümü utanç vericiydi kardeşim" ifadelerini kullandı.

Dogecoin'in değeri, Musk'ın gece yayımlanan komedi programında bundan bahsetmesinin ve bir skeçte para birimini "dolandırıcılık" olarak nitelemesinin ardından aniden düşmüştü.

Musk, bu hafta içinde attığı tweet'le Dogecoin'in değerinin bir kısmını geri kazanmasına yardımcı oldu. Musk, tweet'inde "Sistem işlem verimliliğini artırmak için Doge geliştiricileriyle birlikte çalışmak. Potansiyel olarak umut verici" diye yazdı.

Tesla'nın patronu, bu hafta madencilik yöntemiyle ilgili çevresel kaygılar nedeniyle şirketin artık Bitcoin kabul etmeyeceğini söyleyerek tüm kripto para piyasasına darbe vurmaya devam etti.

2018'de Palmer, Dogecoin'i yaratmanın kripto para piyasasına sürülen alternatif para birimleriyle dalga geçmeye yönelik bir "şaka" olduğunu söylemişti.

Palmer, Dogecoin'i bıraktığında bütün Dogecoin'lerini hayır kurumuna bağışlamıştı.

"Bir zamanlar birkaç milyon Dogecoin'im vardı ve bu hiçbir şeydi. 5 ya da 10 bin dolar değerindeydi. Ve hepsini ilk dönemlerde desteklediğimiz hayır kurumlarına verdim" demişti.

Dogecoin ne kadar dayanabilir ki ... diye düşündüm. Yaklaşık bir aydır Dogecoin'le ilgileniyordum ve paranın belki birkaç ay daha gidebileceğini düşündüm; kimse onu bir yıl sonra artık hatırlamayacak, niye elimde tutayım ki dedim? Yani, ne yazık ki Dogecoin'im yok.

Kripto para birimleri yaratan çoğu kişiden farklı olarak, ben parayı har vurup harman savurarak Ferrari'yle gezen biri değilim.

Ava giderken avlandım. Bununla birlikte, şaka yollu olarak kriptoyla dalga geçen zengin bir kripto adamı falan olsaydım biraz ikiyüzlü olurdum gibi hissediyorum."



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU