Petrol kıtlığı yaşanacak diye 80 litrelik benzin bidonu yüklediği Hummer alev aldı

ABD'nin en büyük petrol hattına düzenlenen saldırı sonrası herkes yakıt stoklamaya başlamıştı

Colonial boru hattı Teksas Körfezi'nden New York'a kadar uzanıyor. Hatta en fazla bağlı eyaletlerse Alabama, Georgia, Tennessee ile Kuzey ve Güney Carolina (Citrus County İtfaiye Kurtarma)

ABD'nin Florida eyaletinde lüks bir SUV araç, içinde 80 litrelik benzinle alev aldı.

Ülkenin en büyük petrol boru hattı Colonial Pipeline, cuma günü DarkSide adlı hacker grubu tarafından düzenlenen bir siber saldırı nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin güneydoğu bölgesindeki yakıt ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayan boru hattının çalışmaz hale gelmesiyle halk paniklemiş ve petrol kıtlığı yaşanabileceği korkusuyla tüm uyarılara rağmen istasyonlardan yakıt stoklamaya başlamıştı.

Citrus County'de bulunan Homosassa bölgesinde çarşamba günü itfaiyeciler, benzin istasyonunun yakınında bir yangın ihbarı üzerine harekete geçti.

Citrus County İtfaiye Kurtarma ekipleri, sabah 11.00 civarı olay yerine geldiklerinde 2004 model Hummer H2'nin alevler içinde kaldığını gördü.

İtfaiye sözcüsü, araç sürücüsünün Texaco Food Mart istasyonundan doldurduğu benzin bidonlarını arabanın arka kısmına koyduğunu söyledi.

Ekipler incelemelerde aracın içinde her biri 20 litrelik 4 tane benzin bidonu bulunduğunu tespit etti.

Çevreye yayılmadan yangını söndüren ekipler, olayda bir kişinin yaralandığını fakat tıbbi müdahale almak istemediğini bildirdi.

Florida Eyalet İtfaiye Müdürlüğü yangının neden çıktığına ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

Ülkenin güneydoğusunda panik yaratan saldırı sonrasında hat çarşamba gecesi itibarıyla hizmet vermeye başlamıştı. Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden, hattın tam kapasite çalışmasının biraz zaman alacağını ve bu süreçte bazı aksaklıkların olabileceğini dile getimişti.



Independent Türkçe, WFLA, NBC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU