Saadet Partisi 23 Haziran için kampanya konseptini belirledi

23 Haziran seçimlerinde "yarışa devam" diyen Saadet Partisi'nin ana sloganı "İhtiyacımız var" olacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal ettiği 31 Mart seçimlerinde 103 bin oy alan Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Gökçınar seçimlerin yenileceği 23 Haziran'da da parti adına yarışacak.

SP, bugün yapılan bir programla 23 Haziran seçimi için yapacağı kampanya konseptini açıkladı. Partinin seçimler için ana sloganı "İhtiyacımız Var" olarak belirlendi.

Yapılan görsellerde, "Çatışmaya değil; dayanışmaya ihtiyacımız var", "İstanbul'da adalete ihtiyacımız var", "Ayrıştırmaya değil; birlikte yaşamaya ihtiyacımız var", "İstanbul'da sevgiye ihtiyacımız var" gibi cümleler yazıldı.
 

SP konsepti 2.jpg
SP'nin 23 Haziran'da yapacağı kampanyanın ana sloganı "İhtiyacımız var"

“Hukuksuz karar neticesinde yenilenen seçimle karşı karşıyayız" diyen SP adayı Necdet Gökçınar, “İstanbul’un kardeşlik, nezaket ve huzura ihtiyacı var. Huzur için altyapıya ihtiyaç var" dedi. 

"23 Haziran seçimlerinde toplum mühendisleri iş başında, maalesef bunu görüyoruz" iddiasında bulunan Gökçınar, "Mağduriyetler ve şahıslar üzerinden politika yapılmaz. Bu sizi başkan yapmam için sebep değildir. Mazbatasını verilip geri alınanların yanında oluruz. Ama başkan olmak için bu yetmez. Öfkemizi farkedenler algı çalışmalarından etkilenmeyelim. Saadet Partisi’ne oy verelim” şeklinde konuştu.

"Seçime girmeyeyim diye yapılan baskılar anlatmakla bitmez"

Kendisine yönelik “Seçime girme” eleştirilerine de yanıt veren Gökçınar "Bize 'Siz seçime girmeyin’ demek nezaketsizliktir. Az oy aldık diye adaylığımızı tartışmayız. Seçime girmeyeyim diye şahsıma yapılan baskıları anlatmakla bitmez. Bana bu eleştirileri yapanlara sesleniyorum. Biz size 'Seçime neden giriyorsunuz’ diyor muyuz?” dedi.

"Seçimlere iki aday giriyor gibi gösteriliyor. Ancak bu iki adaydan hangisi kazanırsa kazansın, vatandaş kendimi tanzim kuyruğunda bulacak" diyen Gökçınar CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştirerek şunları söyledi: “İmamoğlu, eliyle kalp işareti yapmış, bu sevgi pıtırcıklığı iyi hoş da bununla mı İstanbul yönetilecek? Bu sevgi dili seçim atmosferini Yeşilçam sinemasına çevirdi. Bir şey vaat etmeyen adaylar öne çıkıyor. Borç, 25 milyar, faiz ise 1.5 milyara dayanmış. Sevdayla yaptığınız iş buysa bu şehri sevmeyin.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Asıl vaadimiz metrobüs değil kardeşlik"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, "İhtiyacımız var" sloganının "toplum olarak yitirilen bütün değerleri ve neye ihtiyaç duyulduğunu hatırlatacağını" söyledi. 

"Yıllardır sürdürülen siyasi üslupsuzluk iki kutuplu bir toplumu ortaya çıkardı" iddiasında bulunan Yazıcı, "Ancak bu durum bizi memnun etmiyor. İstanbullular da memnun değil. Huzurdan uzak bir istanbul’u  adaletten yoksun İstanbul’u, kardeşlikten bihaber İstanbul’u, hoşgörüden habersiz İstanbul’u kim kazanırsa kazansın bir anlam ifade etmeyecektir. İstanbul olarak, İstanbullular olarak neye ihtiyaç duyuyorsak bunu dillendiren Saadet Partisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

SP adayı Gökçınar'ın İstanbul'a huzur vadettiğini söyleyen Yazıcı, "Kavga ve çatışma ortamından yorulan İstanbul, Necdet Gökçınar'la birlikte huzura kavuşacaktır. Son birkaç yıldır giderek seviye kaybeden siyasi dilin aksine Saadet Partisi olarak biz olmak bilinci ile hep kuşatıcı, yapıcı ve nazik bir dil kullandık" ifadelerini kullandı.

"2 milyon oy sahipsiz kaldı"

31 Mart'ta İstanbul seçimine katılım oranının yüzde 83.88 olduğunu hatırlatan Yazıcı, 1 milyon 704 bin 325 kişinin oy kullanmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Ayrıca buna geçersiz kabul edilen 319.540 oy eklenince bu seçimin dışında kalan ya da bir başka ifade ile sahipsiz kalan oy sayısı 2.023.865. Seçime bu açıdan bakıldığında ortada ikna edilmesi ya da kendilerine 3. Bir yol olarak güvenebilecekleri bir alternatif sunmak mühimdir. Biz Saadet Partisi olarak düşündüklerimiz, sunduklarımız ve hayallerimizle bu büyük oy birikimine talibiz. Mecburiyet ya da zaruretle değil gönülle atılacak oylarla İstanbul’a ihtiyacı olacakları sunacak birikime ve gayrete sahibiz."

DAHA FAZLA HABER OKU