Cartman ve Kenny'nin gizemi: South Park hayranları ipuçlarının en baştan beri verildiğini düşünüyor

İpuçları hep oradaydı

Bir South Park teorisi dizinin 30 yıldır büyük bir açıklamaya hazırlandığını öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzleyiciler Kenny McCormick'in yıllar içinde defalarca ölmesine tanıklık etti. Tuhaf biçimde bir sonraki bölümde dirildiğinde arkadaşları ölümünü hiç hatırlamıyor gibi görünüyor. Cartman hariç.

Digital Spy 14. sezona kadar gizemin doğrudan ele alınmadığını belirtiyor. Bu sezonda dizinin yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone, Kenny'nin ölümsüzlüğünün ebeveynlerinin Cthulhu kültü kapsamında toplantılara katılmasından kaynaklandığını açıklamıştı. Sonuç olarak Kenny ne zaman ölse yeniden doğar ve hızla aynı yaşa geri döner.

Kenny o kısımda, "Hep ölüyorum ve siz g** herifler asla hatırlamıyorsunuz!" diye haykırır. Ne var ki bu doğru değil, çünkü Cartman dizinin başladığı 1997'den bu yana birçok kez Kenny'nin durumuna değinmişti.

Neden diğerleri hatırlamazken Cartman'ın hatırladığı gizemini resmiyette hâlâ koruyor olsa da Digital Spy olayı açıklığa kavuşturacak bazı hayran teorilerine dikkat çekti.

Reddit kullanıcısı freddiemercury3000'nin ortaya attığı teori, Cartman'ın bunu bildiğini çünkü Kenny'nin donmuş kafasındaki gözlerin kullanıldığı göz naklinin ardından onun gözlerinden görebildiğini öne sürüyor. Bu, üçüncü sezonun "Succubus" isimli bölümünde meydana gelmişti.

Başka bir teori Cartman'ın Kenny'nin küllerinin karıştırıldığı sütü içtikten sonra onunla bağlandığını ve böylece onun ruhu tarafından ele geçirildiğini ileri sürüyor.

 

comedy central.jpg
Kenny, South Park'ta defalarca öldükten sonra her seferinde yeniden doğar (Comedy Central)

 

Ayrıca Kenny'nin başına gelenlerle ilgili ortaya sürdüğü iddialara güvenmediğini belirtenler arasında Cartman'ın hiç bulunmaması da dikkate değer. Nihlus11, Cartman'ın yokluğunun arkadaşının ölümsüzlüğünün farkında olduğuna dair bir ipucu olup olmadığını merak ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU