Beşiktaş'ın puan kaybını değerlendiremeyen Fenerbahçe'de gözler İzmir ve İstanbul'da... Domaç: Fenerbahçe'nin şansı yok, bu mücadele Beşiktaş ve Galatasaray arasında

Spor yorumcusu Haldun Domaç, Beşiktaş'ın yenildiği haftada liderlik değerlendiremeyen Fenerbahçe'deki son durumu ve ligdeki şampiyonluk yarışını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Fenerbahçe, Süper Lig'de topladığı 79 puanla üçüncü sırada yer alıyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 41. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor'u konuk eden Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip mücadelede rakibine mağlup olarak önemli bir avantajı kullanamadı.

Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkan sarı-lacivertliler, 45+1. dakikada Kayode ve 48. dakikada Hakan Arslan'ın golleriyle sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Ev sahibi ekibin tek golünü 90+3. dakikada Cisse kaydetti.

Alınan bu sonucun ardından 79 puanda kalan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın yenildiği haftada liderlik şansını elinin tersiyle itti. Sar-lacivertliler ayrıca Galatasaray'ın deplasmanda Denizlispor'u 4-1 mağlup etmesiyle ikinci sırayı da rakibine kaptırarak bitime bir hafta kala üçüncü sıraya geriledi.

Kadıköy'de ağır tablo: 20 maçta 25 puan kaybetti

Erol Bulut yönetiminde sezona iyi başlayan Fenerbahçe, takip eden haftalarda yükselen formunu koruyamadı ve inişli çıkışlı bir grafik sergiledi.

Fenerbahçe'nin kalesi konumunda bulunan ve "Burası Kadıköy, buradan çıkış yok" sloganına da ilham veren Ülker Stadı'nda alınan sonuçlar ise sarı-lacivertlilerin ligdeki mevcut konumunun başlıca sorumlusu oldu.

Bu sezon iç sahada 20 kez rakiplerini ağırlayan İstanbul temsilcisi, söz konusu maçların 11'ini kazanırken, 7'sinden mağlubiyetle ayrıldı. 2 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarı-lacivertliler Ülker Stadı'nda bu sezon Konyaspor (0-2), Beşiktaş (3-4), Yeni Malatyaspor (0-3), Galatasaray (0-1), Göztepe (0-1), Gençlerbirliği (1-2) ve Sivasspor'a (1-2) mağlup olarak 21 puan yitirdi.

Fenerbahçe ayrıca konuk ettiği Hatayspor ile 0-0, Antalyaspor ile 1-1 berabere kalarak 4 puandan oldu.

Sahasında toplam 25 puan kaybeden ve iç sahada en başarılı 6.ekip olan Fenerbahçe'nin deplasmanların en başarılı takımı olması dikkat çekti.

Fenerbahçeli futbolcular, şu ana kadar oynadığı 19 deplasman maçında 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. 

Rakiplerine konuk olduğu maçlarda 44 puan toplayan sarı-lacivertli ekip, deplasman puan tablosunun zirvesinde yer almayı başardı.

Belözoğlu ile şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı

14 Mart'ta Ülker Stadı'nda dönemin lig sonuncusu Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilen Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut'un görevine son verilerek yerine sportif direktör Emre Belözoğlu getirildi.

Fenerbahçe'de oynattığı futbol nedeniyle birçok kez eleştirilen Bulut sonrasındaki daha çok topa sahip olan ve hücum üzerine kurulan yeni oyun planı birçok kesimin takdirini topladı. 

Sarı-lacivertli ekiple çıktığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Emre Belözoğlu, takımını yeniden şampiyonluk potasına sokmayı başardı.

Ligin 41. haftasında oynanan Sivasspor maçıyla ilk yenilgisini yaşayan Belözoğlu'nun öğrencileri, lider Beşiktaş'ın puan kaybını değerlendiremeyerek liderlik fırsatını geri tepse de matematiksel olarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. 

Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu ise tek bir ihtimale dayanıyor. 

Sarı-lacivertliler, Kayserispor'u mağlup edip, Beşiktaş ve Galatasaray'ın müsabakalarını kaybetmesi halinde 2020-21 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

 

Fenerbahçe-AA (3).jpeg
Sivasspor karşısında galip gelemeyen Fenerbahçe, ikincilik şansını da zora soktu / Fotoğraf: AA 

 

Fenerbahçe'de 4 eksik

Süper Lig'in 42. ve son haftasında Kayserispor'a konuk olacak Fenerbahçe, 4 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci, Sinan Gümüş ve Diego Perotti müsabakada forma giyemeyecek. Öte yandan sarı kart cezalısı Gökhan Gönül, Kayserispor karşısında sahada yer alamayacak.

Altay Bayındır, Nazım Sangare ve Sadık Çiftpınar'ın durumuna ise maç saatinde karar verilecek.

Spor yorumcusu Haldun Domaç, Beşiktaş'ın yenildiği haftada liderlik şansını elinin tersiyle iten Fenerbahçe'deki son durumu ve ligdeki şampiyonluk yarışını Independent Türkçe için yorumladı.

Domaç: Fenerbahçe'nin şansı yok, bu mücadele Beşiktaş ve Galatasaray arasında

Fenerbahçe'nin Sivasspor karşısında etkisiz ve isteksiz olduğu yönündeki eleştirelere katılmadığını belirten Domaç, "Fenerbahçe, Sivasspor'un oyun anlayışını bozacak bir yapı sergileyemedi. Burada Emre Belözoğlu'nun "Biz aslında çok çalıştık. Sivasspor'un nasıl oynadığını da biliyoruz" itirafı da oldu. O zaman doğru yeri okumamışsınız ya da doğru çalışmamışsınız ki Sivasspor'un oynamasına müsaade ettiniz" değerlendirmesini yaptı. 

Belözoğlu'nun Ankaragücü karşısında olduğu gibi Sivasspor karşısında da oyuncu tercihleri ve değişikliklerinin yanlış olduğunu dile getiren Domaç, şu değerlendirmeyi yaptı:

Çok yavaş kaldığını bildiğimiz Tisserand ile başlaması. Maçtan sonra Szalai'nin sakat olduğu açıklandı. O zaman oyundan çıkarken neden orijini stoper olan ve kenarda bekleyen Serdar Aziz yerine Gustavo'yu alıp savunmaya çekti gibi oyuncu değişiklik hataları var. Ferdi-Caner değişikliğinin anlamını çok çözemedim. Oyunu çözebilecek oyuncu Ferdi Kadıoğlu mu? Bütün bunlar da oyunun Fenerbahçe lehine gelişmesini engelleyen faktörler oldu. 

 

Fenerbahçe-AA (2).jpeg
Fenerbahçe, Süper Lig'de en son 2013-14 sezonunda şampiyonluğa ulaşmıştı / Fotoğraf: AA

 

"Emre Belözoğlu, teknik direktörlük konusunda tecrübesizliğinin kurbanı oldu"

"Emre Belözoğlu, teknik direktörlük konusunda tecrübesizliğinin kurbanı oldu" diyen Domaç, bu durumun Fenerbahçe'nin oyun içerisindeki gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.

Ankaragücü maçı sonrası Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun geleceği ile ilgili FB Başkan Ali Koç'un yola devam edecekleri yönünde tasarrufları olduğu açıklamaları hatırlatan Domaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ali Koç, Ankara'da Belözoğlu ile 3 yıllık bir anlaşma olacağı yönünde işaret fişeğini yakmıştı. Ancak Sivasspor maçı sonrası ve Kayserispor mücadelesinden alınacak sonuçlar acaba yeniden düşünmeye yöneltir mi onu bilmiyoruz. Ancak Belözoğlu teknik adam olarak hatalar yaptı, Ali Koç döneminde 6 teknik direktör değişti bunları göz önüne alırsak ve istikrardan yana tavır alırsak onun yanında yola devam etmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Eğer devam etmeyip gelecekte de Emre Belözoğlu'ndan yararlanmak istiyorsanız kariyeri üst düzey bir hocayı şöyle bir formülle işin başına geçirmek lazım: Derwall-Mustafa Denizli-Fatih Terim gibi planlama ile devam etmek lazım. Aksi taktirde bu konu Fenerbahçe için sıkıntı olacak. Sporitf direktör mü, teknik direktör mü, teknik sorumlu mu anlayamayacağız. Çünkü Emre Belözoğlu da normal bir teknik adamın yanında çalışmayacaktır.

"Beşiktaş bir adım önde, Galatasaray'ın yüzde 49 şansı var"

Ligde üçüncü sırada yer alan ve şampiyonluk şansını oldukça azaltan Fenerbahçe'nin zirve yarışında bir şansının kalmadığını, bundan sonra ise ikinci sıra için hesap yaptığını kaydeden Domaç, "Bu hesap da çok kolay görünmüyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı yok" şeklinde görüş belirtti.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Domaç, şöyle konuştu:

Bu mücadele Beşiktaş ile Galatasaray arasında olacak. Son haftalarda Beşiktaş'ın bir motivasyon yıkımı var. Bunu aşabilirse İzmir'den birkaç farklı galibiyetle dönerse şampiyonluğu elde edecektir. Beşiktaş hala bir adım önde. Bu ligde 5-6 gol atılan skorlu galibiyetler çok sık görülmüyor. O nedenle Beşiktaş'ın bir adım önde olduğunu ama şampiyonluk konusunda Galatasaray'ın şansının da yüzde 49 olduğunu düşünüyorum. 

"Alkış konusu Galatasaray için motivasyon kaynağı oldu"

Son dönemde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın karşılıklı açıklamalarını hatırlatan Domaç, bu tarz beyanları yanlış bulduğunu belirterek, sözlerini şöyle noktaladı:

Karşılıklı suçlamalar, şampiyon olunmuş gibi açıklamalar doğru değil. Zaten Galatasaray'ı ateşleyen olayın da Çebi'nin alkış konusundaki beyanları oldu. Emir kipiyle söylenmiş gibi olunca Beşiktaş için çok ciddi sıkıntı, Galatasaray için motivasyon kaynağı oldu. Bu tür açıklamalar bizi hiçbir yere taşımıyor ama maalesef bundan beslenen bir futbolumuz var ve bu da bizi bir adım ileriye götürmüyor. Keşke Ahmet Nur Çebi, dünkü basın toplantısında Yusuf Günay'a 'Boş gezenin boş kalfası' demek veya sanki Göztepe maçını kazanmış gibi 'Malatyaspor averaj takımı olmaz' tarzında cümleler yerine yanına Sergen Yalçın ve takım kaptanlarını alıp camiayı motive edecek bir toplantı yapsaydı daha doğru olurdu. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU