İsrail'de binlerce kişi barış için sokaklara döküldü

"Birbirimizi güçlendirmek için sokaklardayız"

Ülkenin farklı bölgelerinde savaş karşıtı sesler yükseldi (Twitter / Standing Together)

Kudüs'te İsrail ordusuyla Hamas'ın karşılıklı füze saldırıyla tırmanan çatışmalarda yaralı ve can kaybı sayısı artarken, Yahudiler ve Filistinliler barış için sokaklara döküldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'de Arap ve Yahudi çocukların bir arada eğitim görmesini sağlayan okullar açan, kar gütmeyen kuruluş El Ele (Yad be Yad) öncülüğünde yüzlerce kişi Kudüs'te barış çağrısı yaptı.

İsrail'de eşitlikçi bir eğitim sağlamayı amaçlayan ve bu doğrultuda okullar kurup öğretmenlere eğitim sağlayan Branco Weiss Enstitüsü de gösteri düzenledi. Enstitüden yaklaşık 300 eğitimci İsrail parlamentosu (Knesset) önünde çatışmaların durdurulması amacıyla pankartlar açtı.
 


Nefret ve ırkçılığa karşı çalışmalarıyla bilinen Tag Meir kuruluşu da İsrail'deki Kfar Saba bölgesinde yer alan Meir Hastanesi'nden, Kudüs yakınında Müslümanların yaşadığı Ebu Goş bölgesine kadar birçok farklı noktada yürüyüşler düzenleyerek sokaktaki halka çiçekler dağıttı.

Çiçekler Yahudilerin pazar günü kutlayacağı dini bayramı Şavuot ve Müslümanların kutladığı Ramazan Bayramı'nın bir sembolü olarak verildi.
 


Kuruluşun internet sitesinde, barış çağrısı yapılan yürüyüşe ilişkin "Birbirimizi güçlendirmek, kardeş olduğumuzu hatırlamak, saygı ve kardeşlik içinde birlikte yaşamaya devam etmeyi sağlamak için sokaklara indik" ifadelerine yer verildi.

Kar amacı gütmeyen kuruluş Abraham Initiatives'in düzenlediği gösterilerdeyse perşembe günü Lod, Tel Aviv-Yafa, Remle ve Hayfa bölgelerinden şehir konseyi üyeleri bir araya gelerek Yahudilerle Filistinlilerin arasındaki çatışmaların son bulması çağrısı yaptı.



Independent Türkçe, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU