Sinema endüstrisinin kayıp yılı 2020'den gözden kaçırılmaması gereken 7 film

Hayatımın Son Günü, Tek Başına ve dahası

Türkiye'de geçen sene 70'e yakın sinema işletmesi kapanmıştı (İllüstrasyon: The Ringer)

Kovid-19 pandemisinin etkisinde geçen 2020'de, sinema endüstrisi büyük bir darbe almıştı. Pek çok ülkede uygulanan tecrit ve sinema salonlarının kapanması, seyircilerin kendi evlerinde kalmasına sebep olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler kültür haberleriyle tanınan The Ringer, sinema endüstrisinin kayıp yılı olarak tanımlanan bu dönemde bazı filmlerin gözden kaçabileceğine işaret etti ve önerilerde bulundu. İşte o 7 film:

1. The Empty Man

Yönetmen: David Prior

Film komşusunun kayıp kızını arayan eski bir dedektifin (James Badge Dale) yolu, doğaüstü varlıklarla iletişime geçmeye çalışan gizli bir tarikatla kesişmesini konu ediniyor.

 

 

Ringer, "kolayca korkan kişilerin bu filmden uzak durması gerektiğini" tavsiye ediyor.

2. The Kid Detective

Yönetmen: Evan Morgan

Yapım, çocukluğundan beri dedektiflik yapan 31 yaşındaki Abe Applebaum'u (Adam Brody), merkeze alıyor. Applebaum zamanını önemsiz gizemleri çözmekle geçiriyor.

 

 

Ancak bir gün, saf bir müşterinin erkek arkadaşını vahşice öldüren kişiyi bulmasını istemesiyle "çocuk dedektifin" hayatı bambaşka bir hal alıyor.

3. Tek Başına (Alone)

Yönetmen: John Hyams

Eşini kaybeden Jessica'nın (Jules Willcox), etrafında şekillenen filmde talihsiz kadın, yaşadığı travmanın üstesinden gelebilmek için şehir değiştirmeye kara veriyor.

 

 

Bunun ardından yeni taşındığı bir adam tarafından kaçırılan Jessica, hem doğaya hem de adama karşı mücadele vermeye başlıyor.

4. Buffaloed

Yönetmen: Tanya Wexler

Filmde mavi yakalı olarak çalışan ancak bundan kurtulmanın yollarını arayan ve para toplamaya çalışan Peg Dahl (Zoey Deutch) anlatılıyor.

 

 

Genç kızın hayatı, uzun süredir istediği okuldan kabul mektubunun gelmesiyle tepetaklak oluyor. Zira okula ödemesi gereken ücret için kabul ettiği bir iş teklifi, her şeyi değiştiriyor.

5. Save Yourselves!

Yönetmen: Alex Huston Fischer, Eleanor Wilson

Filmde Jack (John Reynolds) ve Su (Sunita Mani), teknoloji bağımlılıklarından kurtulmak için ormanda bir eve gidip bir hafta boyunca telefon ve bilgisayarlarından uzak durmaya karar veriyor. Ancak bu sırada gezegen büyük bir saldırıya uğruyor.

 

 

Dünyada olan biten hakkında hiçbir fikri olmayan çift, medeniyete dönmek için ellerinden geleni yapmak zorunda kalıyor.

6. Hayatımın Son Günü (She Dies Tomorrow)

Yönetmen: Amy Seimetz

Amy (Kate Lyn Sheil), bir gün uyanıp yarın dünyadaki son günü olduğuna düşünmeye başlıyor.

 

 

Genç kadın, aklından geçenleri arkadaşlarıyla paylaşınca işler sarpa sarıyor. Zira arkadaşları da bunun ardından kendi hayatları hakkında endişeleniyor.

7. Yeni Mutantlar (The New Mutants)

X-Men evreninde geçen filmde Dr. Reyes (Alice Braga), psikiyatrik gözlem için izole bir merkezde tutulan 4 genç mutantı yakından izleyip güçlerini nasıl kullanacaklarını öğrenmeye çalışıyor. Ancak gençlerin arasınaa Danielle Moonstar'ın (Blu Hunt) katılmasıyla olaylar ilginçleşiyor.

 

 

İlk başta kendi iyilikleri için rehabilitasyon merkezinde tutulduklarını düşünen grup, çok geçmeden burasının kötü bir yer olduğunu keşfediyor.

 

Independent Türkçe, Ringer, Beyazperde

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU