Soylu’nun tepkisinin ardından… Mehmet Ağar: Özür diliyorum

"Bu emeği görmezden gelmek hele benim için asla söz konusu olamaz. İnsan işte ne kadar tecrübeli de olsa sinirle hata yapıyor. Hatamı kabul ediyorum"

Fotoğraf: AA

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, “Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” şeklindeki ifadelerine Süleyman Soylu'nun tepkisinin ardından açıklık getirdi.

Sözcü TV’den Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan Ağar, sözlerinin kızgınlıkla ağzından çıktığını belirtti ve şunları söyledi:

Özellikle sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerekse teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin. Devlet her konuda terör, organize suçlar konusunda olsun her yerde vaziyete hakim. Mutlak şekilde adalet ve hukukun tesisi yönünde son derece gayretli. O bir kızgınlıkla herhalde ağzımızdan çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonra rahatsız oldum. Saygı (Öztürk) Bey’i de aradım. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Bir haber namusu, kalem namusu olan bir gazeteci. Bu konuyu da fevkalade uygun bir şekilde aktardı. Ama buradaki kusur benim. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. Sayın Bakan'ın liderliğinde Emniyet Genel Müdürü'yle, en küçük polis memuruna kadar cansiperane bir mücadele sergiliyorlar. Bu emeği görmezden gelmek hele benim için asla söz konusu olamaz. Dolayısıyla insan işte ne kadar tecrübeli de olsa sinirle hata yapıyor. Hatamı kabul ediyorum.

"Mansimov'u Gülen'e götürdü" iddiası: Bir sefer beraber gittik, devletin bilgisi var

Ağar, iş insanı Mübariz Mansimov'u Fethullah Gülen’e götürdüğü iddiası hakkında şunu söyledi:

Hapis hayatında yanıt vermek imkanı olmayan birisi çok şey söylemem ama… Kendisi defalarca oraya gitmiştir. Bir seferinde beraber gittik, benim gidiş gelişimden de devletin bilgisi vardır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker’in iddiaları

Ağar, “Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda adınız sıklıkla geçiyor” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

Bu şahısla benim muhatap olmam söz konusu değil. Liderlik falan kolay iş değildir, mensubudur diyelim. Benim dokunulmazlığım yok, devlet her türlü araştırmayı yapar. Kendisinin bu sözleri üzerine yargıda gerekli müracaatlar yapılacaktır. Yüreği yeten gelir Türkiye’ye. Bu konularda muhatap olmam söz konusu değildir. Avukatlarım gerekli girişimleri yargı nezdinde yapacaktır.

"Oğlumla gurur duyarım"

AK Parti milletvekili olan oğlu Tolga Ağar’la ilgili de konuşan Ağar, şunları söyledi:

Oğlumla gurur duyarım. Bu iddialar PKK ve bazı yasadışı örgütlerin sitelerinde ortaya çıkarılmıştır. FETÖ’yle ilgili siteler de üzerine atladılar. Genelde bu iddialar 2 seneden beri FETÖ ve PKK ağırlıklı sitelerin koyduğu meseleler. Bunların hepsi yalandır. Buyurun, yıllardır dokunulmazlığı olmayan insanım. Allah’tan korkarım, kanundan korkarım, devletten korkarım. Kimsenin ne iddiası varsa delillerini götürsün, her türlü araştırmaya soruşturmaya açığım.

Ağar ne demişti?

Ağar, iş insanı Mübariz Mansimov'u tehdit ederek Yalıkavak Marina'yı aldığı iddiasıyla olarak dün Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunmuştu.

Ağar’ın açıklamaları özetle şöyleydi:

Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri  marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır.

Soylu’nun tepkisi

Soylu, Ağar’ın ifadelerine bugün yaptığı bir paylaşımda tepki göstermişti. Soylu’nun ifadesi şu şekildeydi:

Bu süreçte “belki dil sürçmesidir” diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU