Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg keçisine Bitcoin adını koydu

Zuckerberg'ün paylaşımı spekülasyonları da beraberinde getirdi

Sosyal medya platformu Facebook 2004'te kuruldu (Reuters - @zuck)

Teknoloji devi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, keçilerinden birine Bitcoin, diğerine Max adını koyduğunu açıkladı.

Zuckerberg'ün 10 Mayıs'ta yaptığı paylaşım spekülasyonları da beraberinde getirdi. Zira bazı kripto para meraklıları, dünyanın en zengin isimlerinden biri olan CEO'nun bu paylaşımla "Bitcoin maksimalist" olduğu mesajını verdiğini düşünüyor.

"Bitcoin maksimalist", gelecekte Bitcoin'den başka hiçbir kripto para biriminin kullanılmayacağını veya onlara ihtiyaç duyulmayacağını düşünen kişilere deniyor.

 

My goats: Max and Bitcoin.

Mark Zuckerberg paylaştı: 10 Mayıs 2021 Pazartesi

 

Ancak Business Insider South Africa, böyle bir mesajın Facebook'un mevcut politikasıyla çelişeceğine dikkat çekti. Zira şirket, Diem adlı kendi kripto parasını çıkarmaya hazırlanıyor.

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, keçinin ismini Facebook'un Bitcoin aldığı yönündeki söylentilerle ilişkilendirdi. Şirketin yıllık hissedarlar toplantısının 26 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Dolayısıyla, Zuckerberg'ün Bitcoin yatırımlarını açıklayacağı düşünülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Webtekno ise İngilizcede keçi anlamına gelen "goat" kelimesinin aynı zamanda "greatest of all time"ın (tüm zamanların en iyisi) kısaltması olduğuna işaret etti.

Öte yandan Gizmodo, olayın farklı bir yönünü gündeme getirdi. Sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, Zuckerberg'ün yalnızca kendi öldürdüğü hayvanların etini yemeye karar verdiği dönemde, öldürdüğü keçiyi kendisine pişirip ikram ettiğini öne sürmüştü.

Ocak 2019'da yaptığı açıklamada "Sanırım onları öldürüyor. Önce bir lazer silahı ve sonra da bıçakla. Ardından onu kasaba gönderiyor" diyen Dorsey, lazer dediği aracın muhtemelen bir şok tabancası olduğunu söylemişti.

Buradan yola çıkan Gizmodo, "Biz sadece Zucberberg'ün Bitcoin'i öldürüp öldürmeyeceğini ve yiyip yemeceğini bilmek istiyoruz" diye yazdı.

 

Independent Türkçe, Gizmodo, Business Insider South Africa, Webtekno

DAHA FAZLA HABER OKU