İsrailli yetkili: Hamas bedel ödeyene kadar ateşkes yapmayacağız

"Biz ne zaman hazır olursak o zaman ateşkes olacak"

Mescid-i Aksa'da İsrail ordusuyla Filistinliler arasında sert çatışmalar yaşanmıştı (Reuters)

Kudüs'teki gerginlik artarken, Hamas ve İsrail ordusu karşılıklı füze saldırılarına devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jerusalem Post'a konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, Hamas saldırılarının bedelini ödeyene dek ateşkes için masaya oturmayacaklarını söyledi.

Yetkili "Hamas bir sürü roket fırlattı, sonra tabii ateşkes yapmak isterler, onlar için çok uygun, Kudüs'e ateş açıp 500 tane füze fırlatmalarının bedelini ödemek zorunda kalmayacaklar" ifadelerini kullandı.

Ayrıca yetkili "Biz ne zaman hazır olursak o zaman ateşkes olacak" diye ekledi.

Bunun yanı sıra İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la görüştüğünü belirtti. Ashkenazi, mevkidaşıyla görüşmesinde kendisine "İsrail'in egemenliğini koruma hakkı bulunduğunu ve vatandaşlarına zarar vermeye yönelik girişimlere izin vermeyeceklerini belirttiğini" söyledi.

İsrail dışişleri bakanı ayrıca mevkidaşından gördüğü destek için de kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.

İsrail: Üst düzey istihbaratçıları etkisiz hale getirdik

Öte yandan, İsrail ordusu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında iki üst düzey Hamas istihbarat yetkilisini "etkisiz hale getirdiklerini" öne sürdü.
 


Ordunun tweetinde Hamas'ın askeri istihbarat güvenlik biriminin başındaki Hassan Kaogi'nin ve örgütün askeri istihbarat karşı casusluk biriminin başındaki Wail Issa'nın etkisiz hale getirildiği iddia edildi.

Paylaşımda "Görünen o ki bizim istihbaratımız daha iyi" ifadeleri kullanıldı.

Kudüs'teki çatışmalarda yaralı ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 12'si çocuk 35 kişi hayatını kaybederken, Filistin direniş örgütlerinin İsrail'e attığı roketler de 5 kişinin ölümüne ve 45 kişinin yaralanmasına neden oldu.



Independent Türkçe, Jerusalem Post, RT

DAHA FAZLA HABER OKU