Trump: Biden'ın zayıflığı yüzünden müttefiklerimiz saldırıya uğruyor, ABD İsrail'in yanında durmalı

Biden'ı İsrail'e destek vermemekle suçlayan Trump, "ABD'nin İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman güçlü bir şekilde destekleyeceğini açıkça belirtmelidir" dedi

Fotoğraf: Reuters

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistin'deki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, İsrail'e tam destek verilmesi gerektiğini belirterek ABD Başkanı Joe Biden'ı bu konuda adım atmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump şunları kaydetti:

Ben görevdeyken 'barış idaresi' olarak biliniyorduk, zira İsrail'in düşmanları, ABD'nin İsrail'in yanında güçlü bir şekilde durduğunu ve İsrail'e saldırılırsa hızlı bir şekilde misilleme olacağını biliyorlardı. Biden yönetiminde dünya daha şiddetli ve istikrarsız hale geliyor çünkü Biden'in zayıflığı ve İsrail'e desteğindeki eksiklik, müttefiklerimize yönelik yeni saldırılara yol açıyor" ifadelerini kullandı.

"Amerika, her zaman İsrail'in yanında durmalı, Filistinlilerin şiddete, teröre ve roket saldırılarına son vermesi gerektiğini açıkça belirtmeli" diyen Trump, şöyle devam etti:

ABD'nin İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman güçlü bir şekilde destekleyeceğini açıkça belirtmelidir. İnanılmaz bir biçimde Demokratlar, terör saldırısı altındayken İsrail'e vahşice saldıran çılgın Amerikan karşıtı temsilci Ilhan Omar ve diğerlerinin yanında durmaya devam ediyorlar.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU