Cumhuriyet’ten Soylu’ya yanıt: Tehdit edici açıklamasını doğru bulmuyor ve iddialarını kabul etmiyoruz

"Cumhuriyet gazetesini kimse terörizmle suçlayamaz, teröristlerle birlikte gösteremez, terör örgütleriyle ilişkilendiremez"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gazeteye yönelik "Hesabını vereceksiniz" şeklindeki açıklamasına bir başyazı ile yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet, dün gazetenin manşetinden yayınlanan “Derin ilişkiler” başlığının kullanıldığı, "Sedat Peker'in iddiaları siyaset, mafya, jandarma Emniyet ağını ortaya döktü" şeklindeki habere tepki gösteren Soylu’ya şu ifadelerle yanıt verdi:

Cumhuriyet gazetesi, 97 yıllık saygın bir yayın kuruluşudur. Temel ilkemiz, habercilikte yansız ve objektif olmaktır. Haberi okuyucuya tam ve dürüst olarak vermektir. Ancak yazarlarımız olayları yorumlamakta özgürdür. 

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, dün paylaştığı sosyal medya mesajında Cumhuriyet gazetesini suçlamaktadır. 

Mafyanın birbiriyle çatıştığı, birbirini suçladığı bir konuya, Cumhuriyet’i kimse alet edemez. Buna, kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet gazetesinin dün verdiği haberde, olayı objektif ve yansız olarak okuyucuya yansıttığı açık ve net olarak görülmektedir.

Türkiye’nin en itibarlı ve en eski gazetesine saldırmak, kimsenin haddi değildir. İçişleri Bakanı’nın tehdit edici açıklamasını doğru bulmuyor ve iddialarını kabul etmiyoruz. Daima Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarının yanında yer almış olan Cumhuriyet gazetesini kimse terörizmle suçlayamaz, teröristlerle birlikte gösteremez, terör örgütleriyle ilişkilendiremez. Mafya tartışmalarının ve kirli ilişkilerin içine Cumhuriyet gazetesini hiç kimse çekemez. 

Görevleri anayasamızın koyduğu ilkelerle belirlenen İçişleri Bakanlığı, gazeteleri suçlama ve tehdit etme makamı değildir. Cumhuriyet gazetesi, yoluna korkusuz olarak devam edecektir. 

Cumhuriyet dünkü haberinde "Peker'in, Elazığ'da Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne ilişkin Mehmet Ağar'ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar'ı suçlamasının ardından iddiaları yalanlayan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in, Ağarlar'ın ardından çete raporunda adı geçen Selahaettin Yılmaz ve Galip Öztürk'le de fotoğrafı çıktı" diyerek Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in fotoğraflarına da yer vermişti.

Bunun üzerine Soylu, Twitter’dan bir mesaj paylamış ve “Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en Şanlı Komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir Türkiye eski Türkiye değil Hesabını hukuk önünde vereceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU