Süper Lig'de şampiyonluk yarışında hesaplar karıştı: Beşiktaş ve Fenerbahçe yenildi, Galatasaray farklı kazanarak zirveye ortak oldu

Lider Beşiktaş sahasında Karagümrük'e, ikinci sıradaki Fenerbahçe'de Sivasspor'a yenilerek haftayı puansız kapattı. Deplasmanda Denizlispor'u 4-1 yenen Galatasaray, zirvedeki Beşiktaş'ı yakaladı

Fotoğraf: AA

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında heyecan doruk noktasına ulaştı.

41. hafta maçlarında lider Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi.

Müsabakada konuk ekibin golleri Bertolacci ve Borini'den gelirken, Beşiktaş'ın tek golünü Rachid Ghezzal kaydetti.

Lig ikincisi Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu. Şampiyonluk yarışında ağır yara alan Fenerbahçe'nin tek golüü Cisse kaydederken, Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri Kayode ile Hakan Arslan attı.

Haftanın kazananı Galatasaray oldu

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip haftanın kazananı ise Galatasaray oldu.

Denizlispor'a konuk olan Galatasaray, sahadan 4-1 üstün ayrılarak puanını 81'e yükseltti ve lider Beşiktaş'la puanlarını eşitledi.

Sarı-kırmızlılara galibiyeti getiren golleri Halil Dervişoğlu, Babel ve Mustafa Muhammed (2) atarken, ev sahibi ekibin tek golü Recep Niyaz'dan geldi.

Alınan bu sonuçların ardından 81'er puanı bulunan takımlardan Beşiktaş birinci, Galatasaray averajla ikinci oldu. Beşiktaş'ın +44, Galatasaray'ın ise + 42 averajı bulunuyor.

79 puanda kalan Fenerbahçe ise üçüncü sıraya geriledi.

Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği son hafta maçları şöyle:

Göztepe-Beşiktaş
Galatasaray-Yeni Malatyaspor
Kayserispor-Fenerbahçe

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU