Akşener'den hükümete "tam kapanma" eleştirisi: Düğme başından yanlış iliklendi

Akşener, TESK Başkanı Palandöken'in esnaf ve sanatkarlar ile ilgili önerisine destek verdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dudullu Metro Hattı Kayışdağı Durağı, Kurbağalıdere ile Hasanpaşa Gazhane Müze Binası ve Gazhane Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşlik ettiği Akşener, incelemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin TESK Genel Başkan Bendevi Palandöken'in esnaf ve sanatkarların iş yerlerinin Ramazan Bayramı'na iki gün kala açılmasını talep ettiği hatırlatılan Akşener, şunları kaydetti:

Aynı fikirdeyim de esnaf konusu çok başından beri yanlış yönetildi. Yani demin metro istasyonlarıyla ilgili konuşurken 1,5 milyar TL para harcanmış, ondan sonra 1,5 yıl durmuş. Gömmüşsün parayı kardeşim yürü ondan sonra üzerinde. Öncelik sıralamaları farklı. Bu nedenle de esnafı diyelim ki kapattınız başından beri söylediğimiz bir şey var, geliri olmayan ailelere kişi başı 500 lira verin harcasınlar, yani acil ihtiyaçlarını karşılasınlar. İki, esnafa özellikle devletin, vakıfların kiracısı olanların kiralarını kaldırın, stopajlarını sıfırlayın, çalıştırdıkları insan başına da 10 bin lira bir yıl ödemesiz, faizsiz kredi verin, hareketlensin dedik. Bunlar kös dinlenildi. Gelinen nokta budur. Şimdi Bendevi Palandöken elbette bu işin en iyi bilenlerinden birisi. Başkanın söylediği önerisine bizim siyasilerin destek olması düşer. Ama çok başından bu düğme yanlış iliklendi.

"Şeffaf, hesap verebilir bir hizmet anlayışından ziyadesiyle memnunum"

Akşener daha sonra, Hasanpaşa Gazhane Müze Binası ve Gazhane Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu.

Tiyatro incelemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları incelediklerini, yapılan hizmet alanlarını gezdiklerini belirterek, "Türkiye'de İstanbullunun ve Türkiye'de yaşayan herkesin vergilerinin İstanbul'un ve İstanbullunun hizmetine harcanmasından, çok derli toplu hizmetler yapılmasından, şeffaf, hesap verebilir bir hizmet anlayışından ziyadesiyle memnun olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU