Avengers: Endgame'in ilk Şişman Thor planı nasıldı?

Thor'un şişman hali ilk tasarımda görünüşe göre çok daha farklıydı

Şişman Thor, Avengers: Endgame'in en çok tartışma yaratan unsurlarından biriydi (Marvel)

Avengers: Endgame'in orijinal Şişman Thor planı karakteri çok daha farklı bir biçimde göstermeyi tasarlıyordu.

Marvel Sinematik Evreni'nin en ses getiren filmi pek çok şaşırtıcı unsuru beyaz perdeye getirmişti. Bunların başındaysa Thor'un Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda (Avengers: Infinity War) Thanos'u durdurmakta başarısız olmasının ardından depresyona girerek anormal derecede kilo almasıydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazıları bu eklemenin karakterin psikolojik durumu açısından uygun olduğunu düşünse de şişmanlaştırmanın karakteri komik düşürdüğünü düşünenlerin sayısı da az değil. 

Tartışmanın her iki tarafında da anlaşılabilir bakış açıları mevcut. Öte yandan Avengers: Endgame'in orijinal planı filmin ortasında Thor'u eski haline geri getirmekti. 

Bununla birlikte karakteri canlandıran Chris Hemsworth, Şişman Thor'u filmin sonuna kadar korumak için ısrar edenler arasındaydı. Ve nihayetinde ısrarlar işe yaramıştı.

Avengers: Endgame'in yapmak istediği Thor'u komik duruma düşürmek değil başarısızlığının psikolojisinde yarattığı tahribatın boyutlarını ortaya sermekti. Dolayısıyla ilk planda yer aldığı biçimiyle filmin ortasında bu unsurdan vazgeçilmesi Thor'un yaşadığı buhranın boyutunu azaltacaktı. 

Bununla birlikte mesele yalnızca depresyonu göstermek değil aynı zamanda Thor'un ne kadar kibirli olduğunu da anlatmaktı. Film bu açıdan radikal bir değişikliğe ihtiyaç duymuştu. 

Bu nedenle ilk plandan vazgeçilmesi anlamlı görünüyor. Thor'un şişman olmayan halini sevenlerse Thor: Love and Thunder'da buna fazlasıyla doyacak gibi görünüyor.

Merakla beklenen filmin oyuncularının paylaştığı egzersiz fotoğrafları karakterlerin sıkı vücutlarla beyaz perdeye döneceğine işaret ediyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU