Çöp konteynırında uyuyan Aborjin çocuk, çöpler kamyona boşaltılırken hayatını kaybetti

Konteynırda üç çocuk vardı

Polis ekipleri, olayın soruşturulduğunu bildirdi (ABC News)

Avustralya'da çöp konteynırında uyuyan Aborjin çocuk, trajik şekilde hayatını kaybetti. 

Güney Avustralya eyaletine bağlı Port Lincoln kentinde 11 Mayıs'ta meydana gelen olayda kimliği açıklanmayan 13 yaşındaki oğlan çocuğu, çöpler kamyona boşaltılırken hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis ekipleri, konteynırda 11 ve 12 yaşında iki çocuk daha olduğunu ancak bu kişilerin zarar görmediğini bildirdi. Gençlerden birinin konteynır kaldırılırken dışarı çıkmayı başardığı ve sürücüyü uyardığı kaydedildi.

Ancak yetkililer boşaltma işlemini durdurmada geç kalındığını söyledi. Zira iki çocuk da çöp kamyonuna düştü. 11 yaşındaki çocuk zarar görmezken, en büyükleri o kadar şanslı değildi.

Güney Avustralya polisinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Ne yazık ki 13 yaşındaki çocuk ağır şekilde yaralandı ve olay yerinde yaşamını yitirdi… Kamyon şoförünün, gençlerin çöp konteynırında olduğunu fark etmediğini düşünüyoruz.

Polis müfettişi Paul Bahr, üçlünün "evsiz" olarak nitelendirilemeyeceğini zira "kalabilecekleri bir yer ve uyuyabilecekleri yatakları" olduğunu öne sürdü. "Bu korkunç bir olay" diyen Bahr, hayatta kalan çocukların travma geçirdiğini ve dolayısıyla olayın arka planını öğrenmenin zaman alacağını kaydetti.

Port Lincoln Belediye Başkanı Brad Flaherty de hadisenin "talihsiz bir kaza" olduğunu söyledi. "Çocukların ailelerinin ve halkımızın yaşananlarla başa çıkması çok zor" diyen Flaherty, sözlerini şöyle sürdürdü:

Özellikle kaza sonucu yaşanan ölüm, bizim gibi küçük bir topluluk için korkunç bir şey. Önümüzdeki birkaç haftada bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Öte yandan halkımızın, ailelere destek verdiğinden emin olmamız gerekiyor.

 

Independent Türkçe, Guardian, news.com.au

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU