Chloé Zhao'nun Marvel filmi Eternals'a dair bilinenler

Merakla beklenen film 5 Kasım'da vizyona girecek

Kısa süre önce Zhao'nun Eternals'a dahil olabilmek için Black Widow'u yönetmek istemediği ortaya çıkmıştı (IMDb)

Bu yıl gerçekleştirilen Oscar Ödülleri'ne Nomadland filmiyle damgasını vuran Chloé Zhao sabırsızlıkla beklenen Eternals filmiyle tekrar sinemaseverlerle buluşacak.

Ancak Eternals'ı heyecan verici kılan tek unsur bu değil. Avengers: Endgame'in ardından Marvel filmlerinin koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenmesi Eternals'a yönelik beklentiyi bir kat daha artırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan film gerçek bir yıldızlar geçidi olacak. Eternals'ın kadrosunda Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Gemma Chan, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Selma Hayek ve Kit Harington gibi isimler yer alıyor. 

Film, Avengers: Endgame'de yaşanan olayların sonrasında geçecek. Bununla birlikte geniş bir zaman çizelgesini kapsayacak destansı bir anlatı olarak kurgulanan film 7 bin yıldan fazla bir süredir Dünya'da olan karakterlere odaklanacak. Bu yüzden hayranları bolca zamansal geri dönüş bekliyor. 

 

 

 

Eternals, Marvel evreninin bu yıl beklenen "Black Widow" ve "Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi" (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) filmlerinin ardından vizyona girecek. 

IndieWire'ın haberine göre Zhao filmin yönetmenliğine seçildiği 2018'de bu kadar tanınan bir isim değildi ancak film Zhao'nun Nomadland başarısı sayesinde farklı sinema izleyicilerinin de radarına girecek gibi görünüyor. 

Jack Kirby'nin yarattığı Eternals ilk olarak Temmuz 1976'da "The Eternals #1" olarak çizgi roman okurlarıyla buluşmuştu. Dünya'nın koruyucuları olarak tasvir edilen karakterler Devianlatlarla uzun bir savaşa tutuşmuştu. 

Onlarca yıllık çizgi roman mitolojisi boyunca Eternals karakterleri hem kötülerle hem de birbirleriyle savaştı. Bu açıdan Zhao'nun filmi hem iç hem de dış tehditleri beyaz perdeye yansıtacak gibi görünüyor. 

Filmin senaryosunun yazımındansa Kaz Firpo ve Ryan Firpo sorumlu. Ancak Zhao ocakta senaryo yazım sürecine kendisinin de dahil olduğunu açıklamıştı. 

Televizyon tarihine damgasını vuran Game of Thrones dizinin müzikleriyle tanınan Ramin Djawadi de ekipte yer alıyor. 

Hem güçlü kadın karakterlerin yer alması hem de ilk eşcinsel Marvel karakterini tanıtacak olması sebebiyle Eternals süper kahraman dünyasına çeşitlilik getirmeye de hazırlanıyor.

 

Independent Türkçe, IndieWire

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU