Babacan: Cumhurbaşkanı’na meydan okuyorum, çarşı pazarı bir dolaşsın

DEVA Partisi lideri, Erdoğan ve bakanların önce ülkenin sorunlarını çözmesi gerektiğini kaydetti

Fotoğraf: Ekran alıntısı / T24

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara çarşı/pazar dolaşmaları için meydan okuduğunu ifade ederek, "Bizim başımız dik alımız ak. Rahat rahat yürüyoruz, dolaşıyoruz. Şimdi çıksın sayın Cumhurbaşkanı bir çarşı pazar dolaşsın” dedi.

Babacan, T24'te Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı.

Firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaştığı videoları değerlendiren Babacan, savcıların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak MHP, AK Parti ve Erdoğan’ın sessiz kalmasını eleştirdi.

Babacan şöyle konuştu:

Açıkçası ben o videoları izlemeye dayanamıyorum. İnsanın vicdanını yaralıyor. Türkiye’nin 1990’ların karanlığına döndüğünü gösteriyor.

“İktidar alkol yasağı üzerinden tuzak kuruyor”

“Alkol yasağı ile pandemi yasakları arasında bir bağ bulunmadığını, iktidarın vatandaşların ramazan ayında yükselen dini hassasiyetleri üzerinden muhalefete tuzak kurduğunu”  ifade eden Babacan, ancak “muhalefetin de akıllandığını” söyleyerek, “Her doğruyu her yerde söylemek de ülkenin gerçekleriyle örtüşmüyor” görüşünü dile getirdi.

Babacan, vatandaşın ekonomik olarak çektiği sıkıntılara işaret ederken, “Cumhurbaşkanı’na meydan okuyorum, çıksın çarşı pazarı bir dolaşsın” dedi.

DEVA lideri şöyle konuştu:

Bizim başımız dik alımız ak. Rahat rahat yürüyoruz. Rahat rahat çarşı pazar dolaşıyoruz. Şimdi çıksın sayın Cumhurbaşkanı bir çarşı pazar dolaşsın. Bağlar'ın caddesine girsin bakayım, benim yürüdüğüm Sakarya Caddesi’nde yürüsün. Ben buradan meydan okuyorum, yürüsün. Çıksın Urfa'da çarşı pazarı bir dolaşsın. Herhangi bir bakan gitsin, ama rastgele, öyle önceden senaryo değil, öyle AK Parti'nin teşkilatlarının organize ettiği tiyatro sahneleri değil, arabadan inecek rastgele esnafı bir ziyaret edecek, rastgele bir taksi durağına oturacak. Önceden hazırlanmış senaryo değil. Gitsinler bir vatandaşı dinlesinler, boşuna konuşmasınlar. Önce şu ülkenin sorunlarını bir çözsünler.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU