Suudi Arabistan'dan hac açıklaması: Özel şartlar altında düzenlenecek

Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Said, Suudi Arabistan’ın insan sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuğunu vurguladı

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı sağlık ve güvenlik kontrolleri altında bu yıl Hac düzenleneceğini açıkladı.

Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Hişam Said, ortak basın toplantısında, bu yıl düzenlenecek Hac mevsimine ilişkin planların daha sonra açıklanacağını söyleyerek, Suudi Arabistan’ın insan sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuğunu vurguladı.

Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali ve Sivil Havacılık Genel Otoritesi Sözcüsü İbrahim er-Russa bugün ortak basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Abdulali, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında dalgalanma olduğunu bildirerek, “İzlemeye devam ediyor ve olumlu yönlere gideceğini umuyoruz” dedi.

Dr. Abdulali, diyabet, yüksek tansiyon, obezite ve solunum hastalıkları gibi yüksek riskli gruplarda ölüm oranlarının daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, onları aşı olmak için inisiyatif almaya çağırdı.

Bakanlık Sözcüsü, “Sağlık sorunları veya kronik hastalıklardan muzdarip grupların yanı sıra hamile kadınlar için aşı yaptırmanın herhangi bir yan etkisi yoktur” diyerek, ülkede aşı nedeniyle herhangi bir ölüm tespit edilmediğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın 10 buçuk milyonu aşkın doz aşı yaptığını dile getiren Dr. Abdulali, Ramazan Bayramı günlerinde aşı yaptırmak için randevu vermeye devam edileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra, Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 942 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 426 bin 384’e yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık, bin 3336’sı ağır hasta olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 9 bin 572 olduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanlığı, bin 64’ü son bir günde olmak üzere şu ana kadar 409 bin 740 kişinin iyileştiğini belirtti.

Açıklamada, son 24 saatte 13 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının 7 bin 72’e yükseldiği de ifade edildi.

Sivil Havacılık Genel Otoritesi Sözcüsü İbrahim er-Russa ise, vatandaşların yurtdışına seyahat etmelerine izin verildikten sonra uluslararası uçuşların başladığı bilgisini verdi.

Sözcü, Tevekkelna uygulaması haricinde havaalanları ve uçaklara girişe izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU