ABBA doğruladı: Yeni şarkılar yolda

Ünlü grup 1974'te düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olmuştu

ABBA, Waterloo parçasıyla büyük bir şöhret yakalamıştı (AP)

"Money, Money, Money" şarkısıyla ünlü İsveçli müzik grubu ABBA'nın kurucularından Björn Ulvaeus, grubun yeni şarkılarının yolda olduğunu doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulvaeus'un yanı sıra Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad ve Agnetha Fältskog'un yer aldığı grup 1982'de yollarını ayırmış ancak yakın zamanda yeniden bir araya gelmişti. 

ABBA'nın yeni jenerasyonlardan sevenleri uzun süredir ekibi yeniden bir araya getirecek projelerin yayımlanmasını bekliyor. 

Metro'nun bildirdiğine göre verdiği yeni röportajda Ulvaeus, ekibin yaptıkları çalışmalara dair konuşmak için Stockholm'de buluştuğunu ve yeni parçaların yakında yayımlanacağını söyledi. 

76 yaşındaki müzisyen şu ifadeleri kullandı:

Bu yıl kesin olarak yeni müzik gelecek, bu artık muhtemel bir durum değil, gerçekleşecek. Biz gerçekten ama gerçekten iyi arkadaşlarız. Dördümüz 40 yıldır ilk kez stüdyoda bir araya geliyoruz.

Ulvaeus sözlerine şunları da ekledi:

Tarif etmesi zor ama aramızda çok güçlü bağlar var.

ABBA'nın yeni şarkılarını piyasaya sürmek için hazır olduğu geçen yıl duyurulmuştu ancak görünüşe göre koronavirüs pandemisi planların ertelenmesine neden oldu. 

Gazeteci Geoff Lloyd, "Reasons To Be Cheerful" isimli podcast programında grubun 5 şarkı kaydettiğini açıklamıştı. Ayrıca grubun hologramlı konserler gerçekleştirebileceğini belirtmişti. 

 

 

Öte yandan grubun kadın vokallerinin yaşlanma nedeniyle şarkıları daha düşük ses aralığında söylediği belirtildi

ABBA, 1974'te Waterloo parçasıyla katıldıkları Eurovision Şarkı Yarışması'yla şöhrete kavuşmuştu. Birleşik Krallık'ta düzenlenen yarışmada ABBA birinci olmuştu. 

 

Independent Türkçe, Metro, Sunday Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU