AK Parti'li Sorgun'dan intihar vakalarına ilişkin yorum: Sebepler yalnızca ekonomik değil, yüzde 90'ının eşiyle problemi oluyor

İntihar vakalarına ilişkin yorumda bulunan Sorgun, "İntiharlar yalnızca ekonomik değil , bunlara psikolojik etkenler de dahil" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kanal 42'de katıldığı bir prgramda gündeme ilişkin yorumlarda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi resmi hesaplarından paylaşılan “Yalan Üretim Merkezi” animasyon videosunun kaldırılması ile ilgili gelen bir soruya cevap veren Sorgun, “Her şey sonsuza kadar sürecek değil, bir şey uzun süre kalırsa etkisi kalmaz. Resmi sitede de paylaşıldı ve bu animasyonların devamı da gelecek. Elbette bundan rahatsız olanlar oldu, mesela CHP ve şürekâsı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet ve parti yetkililerinin videoyu neden paylaşmadığı sorusuna ise Sorgun şu yanıtı verdi:

Cumhurbaşkanının her şeyi paylaşacağına ilişkin diye bir şeyi kim çıkarıyor? Yani paylaşır veya paylaşmaz. Cumhurbaşkanının işi gücü yok bunu neden paylaşmadığını cevaplayacak öyle mi? Niye falan paylaştı , filan paylaşmadı? O zaman paylaşanlar ve paylaşmayanlar arasında bir şey mi var ? Bundan medet bekliyorlar. Cumhurbaşkanı mübarek Ramazan günü , şartlarına dikkat ederek bir gün şehit yakınına , bir gün bir çiftçi ile hep gariban ,dezavantajlı kişilerle meşgul. Muhalefet ise videoyu kimin paylaşıp paylaşmadığı ile meşgul” açıklamalarını gerçekleştirdi.

"İntiharlar yalnızca ekonomik değil"

Sorgun, son zamanlarda yaşanan intihar vakalarına ilişkin de yorumlarda bulundu.

İntihar vakalarının bir çoğunun ekonomik sebeplerle alakalı olmadığını savunan Sorgun, “İntiharlar yalnızca ekonomik değil , bunlara psikilojik etkenler de dahil" dedi.

Sorgun şöyle devam etti:

Geçen sene Konya’da bir olay oldu. Çıkarttık , baktık. Adamın şu kadaar mal varlığı var. Ailevi problemler, depresyonlar oluyor sonra ekonomik sebeplerle intihar etti deniliyor. Dünya’nın en fazla ekonomisi gelişmiş olan İskandinav ülkelerine baktığımızda, peki neden intihar vakalarının en fazla olduğu ülkelerin de arasında olduğunu sorgulayalım. Hiç birimizin şartları eskisi gibi değil. Bazen biri çıkıyor köprüye veya çatıya. Sonra yüzde 90’ının daha sonra eşiyle problemli olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar toplumun güvenini sarsar. Ellerinde hazır bir şablonlar intihar edenlere ekonomik sebepli ifadeleri yer veriliyor. 

Birileri bunları söylesin. Tayyip Erdoğan’ın da işi gücü yok bütün bunlara cevap versin. Bu ucuzluktan kaçınmak gerekiyor. Ticaret dediğiniz şey kâr da eder, zarar da eder. Hayatta iniş de var çıkış da var. Uçak çıkar da iner de. İsteniyor ki her zaman yükseğe çıkalım. Ama hayat her zaman istediğimiz gibi sürmez.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU