Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 'Türkiye' yazmayı bilmeyen bir kişi beni CİMER'e şikayet etmiş

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, '#MehmetCeyhanTutuklansın' etiketiyle kampanya başlatılması ve hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin açıklama yaptı

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında koronavirüs pandemisi konusunda yaptığı uyarılar nedeniyle  Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu 5G Virus News Platformu yöneticisi Muammer Karabulut'un yaptığı öğrenildi.

Suç duyurusunda Ceyhan'ın yaptığı açıklamaların toplum üzerinde ekonomik, psikolojik ve sosyolojik yıpratıcılığına olumsuz yönde katkı sağladığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ceyhan’dan açıklama

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgını ve aşılama ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterilerek, '#MehmetCeyhanTutuklansın' etiketiyle paylaşım yapılması ve hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin açıklama yaptı.

'Yazdıkları, söyledikleri çöp kadar önemli değil benim açımdan'

"Beni şikayet edenler, sosyal medyada hakkımda yalan, iftira dolu haberler yazanlar, şunu bilsinler ki ben hiç dikkate almıyorum, yazdıklarını okumuyorum" diyen Prof. Dr. Ceyhan, şöyle konuştu:

"30 yıldır bunu yapıyorlar. Ben 30 yıldır aşının önemini, bilimsel yaklaşımın önemini anlatıyorum. Bundan zarar gördüğünü düşünen bir kesim varsa onların yazdıkları, söyledikleri çöp kadar önemli değil benim açımdan. Paniğe sevk etme meselesine gelirsek doğrular, panik yaratıyorsa ki o fikirde değilim. Tam tersine ben halka da direkt hitap etmeden, devlete de 'Şunları yaparsanız bu salgın daha kolay kontrol altına alınır', 'Şunlarla salgınla mücadele zarar görür' diye konuşuyorum"

CİMER'de de şikayet edilmiş

Halk TV yayınına atılan Prof. Dr. Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildiğini de belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kasım ayında bir vatandaş, beni Antakya'dan CİMER'e şikayet etmiş. Yazısı geldi daha yeni, cevap yazdım. ‘Türkiye’ yazmayı bile beceremeyen biri. Çok enteresan, diyor ki 'Halkı paniğe ve korkuya sevk ediyor'. Örnek olarak da bir gazetede çıkan haberin fotokopisini eklemiş.

O haberde ben şöyle diyorum; 'Kasım ayında vakalar azalmıştı, şunları yapmazsak biz 3. dalgayı yaşarız, şunlar yapılırsa yaşamayız'. Şikayet edenin şanssızlığına bakın ki hemen arkasından çok büyük artış dalgası yaşamışız. Onun beni suçladığı şeyde belki benim dediklerim dikkate alınsaymış belki bu düzeyde yaşamayabilirmişiz. O yüzden hiçbir önemi yok benim için. Onların 30 yıldır çok organize saldırmalarına alıştım" 

"İddiaların kaynağı muhalif bir gazetede yazan yazar"

Kendisi ile ilgili iddiaların kaynağının muhalif  bir gazetede yazan bir yazar olduğunu ve tam aksi görüşteki gazetelerin de alıp aynı iddiaları yayınladıklarını söyleyen Mehmet Ceyhan, oğlunun BioNTech firmasında çalıştığı iddiası için “Aynı soyismi taşıyan birinin firmada çalıştığı iddia edilmiş ama benimle bir ilgisi yok. Ben aynı kişinin soyadını Google’da arattığımda PKK’dan aranan 3 kişinin aynı soyismini taşıdığı görülüyor” dedi.

Ceyhan, kendisine yönelik saldırıların Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hakkında aşı karşıtı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulunmasının ardından arttığına dikkat çekerek, Karatay’ın bu konuda bir uzmanlığı olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da hakkındaki iddialara tek tek yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU