AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen: Oylarımız yüzde 40’ın altına düşmüyor

"Bu anketleri yapanların biraz ofislerinden dışarı çıkıp, seçmenlerin arasında olmaları gerekiyor"

Fotoğraf: YouTube

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin oylarının yüzde 40’ın altına düşmediğini öne sürdü.

Köşesinde sık sık kamuoyu araştırmalarını paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında anketlere tepki gösterdi.

“Anket firmaları artık kamuoyunun nabzını tutan araştırma şirketleri olarak değil, kamuoyunu manipüle eden firmalar olarak görülmeye başlandı” iddiasında bulunan Selvi, köşesinde araştırmalarla ilgili AK Parti’den Mustafa Şen’in görüşlerine yer verdi.

Hürriyet yazarının aktardığına göre Şen, “Bir kısım, anketler üzerinden algı operasyonu yapıyor. Aynı isimler 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan birinci turda kazanamıyor, ikinci tura kalıyor diyorlardı. Ne oldu? Erdoğan ilk turda kazandı” dedi.

Şen ayrıca şu görüşlerini dile getirdi:

Şimdi bu arkadaşların hangi sözüne güvenelim, nasıl inanalım? AK Parti yüzde 30’un altına düştü, diyorlar. Peki bunu hangi veriye dayalı olarak yapıyorsun diye sıkıştırdığımızda ise Türkiye’nin toplam nüfusu esas alındığında bu sonuç çıkıyor, diyorlar. Seçmen bazında değil, diyorlar. Biz düzenli olarak anket yaptırıyoruz. Ve bizim anketlerimizde AK Parti yüzde 40’ın altına düşmüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararsız seçmenler konusunda bazı anket şirketlerinin yalan söylediğini öne süren Şen, şu ifadeleri kullandı:

Kutuplaşmış toplumlarda kararsız sayısı minimuma iner. Öyle 15’lerde, 20’lerde, 30’larda olmaz. Bu durum arkadaşları yanlışlayan önemli bir veri olarak önümüzde duruyor. Bu anketleri yapanların biraz ofislerinden dışarı çıkıp, seçmenlerin arasında olmaları gerekiyor. Bunu yapanlar bilerek, tasarlayarak ve taammüden gerçekleri öldürüyorlar. Yalan söylüyorlar.

“Erdoğan, politik uzay zamanı büktü, seçim yapıldı” demişti

Mustafa Şen, GENAR Araştırma Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada bir açıklamasıyla gündem olmuştu.

2018 yılında CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Şen, “Fazla iddialı gibi gelse de politik uzay zaman bükülmüştür Tayyip Erdoğan tarafından. 24 Haziran 4 Mayıs'a getirilmiştir ve bugün itibarıyla seçim bitmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Uzay-zamanın bükülmesi fizikçi Einstein’ın Genel Görelilik Kuramı’na göre ışığın, uzaydaki kütleçekim nedeniyle zamanda bükülerek yön değiştirmesine deniliyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU