Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı sanatçılığıyla sporcu sporculuğuyla konuşur

Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'ndaki iftar davetinde konuştu, siyasi taraf olan sporcu ve sanatçıların durumunun kendisini üzdüğünü söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki iftar programına İbrahim Tatlıses de katıldı  / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçı ve sporcularla Dolmabahçe Sarayı'nda verdiği iftarda bir araya geldi. 

İftarın ardından konuşan Erdoğan, ülkenin sanatına ve sporuna yaptıkları katkılardan dolayı sanatçı ve sporculara teşekkür etti. 

Erdoğan iftar programında Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili konuştu. 

"Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki, eski adıyla Atatürk Kültür Merkezi'ni, inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız." dedi. 

"Sanatçı ve sporcular siyasi tartışmalara taraf olmamalı"

Erdoğan, sanatçı ve sporcuların, her şeyden önce çocuklar, gençler ve hatta büyükler için birer rol model haline dönüştüğünü unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Siyasi tartışmalara taraf olan sanatçı ve sporcuların kendisini üzdüğünü söyledi.

Önünü, arkasını tam olarak bilmeden siyasi tartışmalara taraf olan sanatçı ve sporcularımızın durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor. Hep söylediğim gibi sanatçı sanatıyla, sporcu sporuyla konuşur, buradan hasıl olan itibarı da ülkesi ve milleti için kullanır. Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı yok mu? Elbette var. Bizim partimizde çeşitli kademelerde vazife üstlenen pek çok sanatçı, kültür insanı, sporcu arkadaşımız bulunuyor. Başka partilerde de aynı kimlikle kişiler mevcut. Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle yani siyasetçi kimliğiyle bu faaliyet yürütülebilir ama sadece sanatçı ve sporcu kimliğine sahip kişilerin siyasi polemiklerde yer almaları onları yıpratır, milletimizin de yüreğinde kırgınlıklara yol açar. Bugün burada bulunan tüm sporcu ve sanatçılarımızın sorumluluklarının bilincinde olduklarını biliyorum." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçı Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Metin Şentürk, Hülya Avşar, Yusuf Güney, Hasan Kaçan, Berdan Mardini, Alişan ve eşi oyuncu Buse Varol, Müge Anlı, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, teknik direktörler Şenol Güneş, Ünal Karaman, Bülent Uygun, futbolcular Emre Belözoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz, Mert Günok, Volkan Babacan, Hamit Altıntop, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Çağlar Söğüncü, Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları ile spor ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU