İçişleri Bakanı Soylu: 19 Mayıs ile ilgili bugün itibariyle bir değerlendirmemiz yok

Soylu, Kabine'de alınacak kararlarla ilerleneceğini bildirdi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Soylu’dan açıklama: 19 Mayıs ile bugün itibariyle bir değerlendirmemiz yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanmanın uzayıp uzamayacağını ilişkin, “Bizim ilk başladığımız günden itibaren böyle bir değerlendirmemiz, 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabi bugün itibariyle yok” dedi.

Soylu, 24 TV’de açıklamalarda bulundu.

Mustafa Kartoğlu’nun,  “19 Mayıs haftasının kapanmaya eklenip eklenmeyeceği konuşuluyordu. Var mı böyle bir projeksiyonunuz?” sorusunu yanıtlayan Soylu şunları söyledi:

Bizim ilk başladığımız günden itibaren böyle bir değerlendirmemiz, 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabi bugün itibariyle yok. Biz hükümet olarak şunu görmeye çalışıyoruz… İnanın, gözlerim acıyor şu an. Uykusuzluktan gözlerim acıyor. Arkadaşlarımız işlerini çok iyi yapabilsinler diye... Arkadaşlarımızla da birkaç parçaya bölünerek gidiyoruz. Ben gece yarısı bakanlıkta toplantı yaparken bakan yardımcılarımız tüm valilerle toplantı yapıyorlar. Hangi tedbiri nasıl alalım, aksayanlar nelerdir, neler yapmamız gerekir, bu denetimleri nasıl sürdürmemiz gerekir. Bir taraftan, Hazine ve Maliye Bakanı arıyor, ‘aman tedbirlere sıkı sıkıya devam edelim’. Bir taraftan Sağlık Bakanı arıyor. Bir taraftan Tarım Bakanımızla konuşuyoruz, ‘aman çiftçilerimizin arzıyla ilgili bir sorun olmasın’. Öbür türlü seyahat acentalarının kendilerine ait talepleri var. İnanın yüzlerce binlerce taleple karşı karşıyayız. Biz mümkün olduğunca izolasyonun, bulaşı önleyecek kapanmanın tam da biraz önce sizin söylediğiniz gibi bitirelim bir daha bu işlerle karşılaşmayalım anlayışı… 17’sinde elde edeceğimiz rakamla o gün Kabine olur muhakkak, bir gün sonra veya o gün olur. O yapacağımız Kabine’de Bilim Kurulu’nun ortaya koyacağı değerlendirmede, Kabine’nin ortaya koyacağı değerlendirmelerle adımlarımızı belirleyeceğiz.

Alkol açıklaması

"Alkol meselesi kendiliğinden çıkmış bir şey değil. 2 ay süreyle Avrupa'yı takip ettik" diyen Soylu, "Onları takip ederek, onlar nasıl kapanıyorlar, hangi tedbirleri alıyorlar, işten kaçta çıkıyorlar. Bunlar bizim için örnek oldu, öğretici oldu. Kendi tecrübelerimizle bunları pekiştirdik ve kendimize bir yol haritası belirledik" ifadelerini kullandı. 

Soylu şöyle devam etti:

Dünya Sağlık Örgütü, bu işin başında kuralı koymuş. Demiş ki; alkolden kaçınarak bağışıklık sisteminizi koruyun diyor. Ayık kalın diyor. Alkolün limitiyle alakalı, fazla bir alkol almayın diyor. Alkol kullanımı sırasında evde bile olsa sosyal mesafenin korunmama riski yüksektir diyor, temel derdi bu aslında.

Akşener'e tepki: Stajyer İçişleri Bakanı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kensisine aptal dediğini ifade eden Soylu, "Biz kendisini iyi tanırız. 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptı, 6 ay... Stajyer İçişleri Bakanı" dedi. 

"Alparslan Kuytul 4 buçuk yıldır ilgi alanımızda"

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un 4 buçuk yıldır ilgi alanlarında olduğunu ifade eden Soylu, "Türkiye karşıtı ne kadar mesele varsa savunucusu" dedi.

Kuytul'un devlete karşı hakaret eden bir anlayışı olduğunu kaydeden Soylu, "Kadınların ellerine Kuran-ı Kerim'i veriyor polislere saldırtıyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU