Zoom'un CEO'su: Ben de 'Zoom yorgunluğu' yaşıyorum

Eric Yuan "Sosyal bir çalışma ortamından, yüzleri sadece ekranda gördüğümüz bir dünyaya aniden geçmek fazlasıyla zordu" dedi

Zoom martta, gelirlerinin geçen yıla oranla yüzde 326 artışla 2,6 milyar dolara yükseldiğini açıklamıştı (Unsplash)

Video konferans platformu Zoom'un kurucusu ve CEO'su Eric Yuan, "Zoom yorgunluğu" yaşadığını söyledi.

Kovid-19 pandemisi sebebiyle uzaktan çalışma, çoğu iş kolunda yaygınlaştı. Zoom toplantıları ve diğer video konferans biçimleri bu sayede bir norm haline geldi. Ancak bununla birlikte ortaya "Zoom yorgunluğu" çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yuan, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın düzenlediği CEO Konseyi Zirvesi'nde şöyle konuştu:

Ben de 'Zoom yorgunluğu' yaşıyorum. Geçen yıl nisanda bir günde toplam 19 Zoom toplantısı vardı. Bundan çok yorulmuştum… Artık arka arkaya toplantı yapmıyorum. Çok daha rahatım.

Yuan, Kovid-19 aşıları yaygınlaştıkça çalışanların ofise dönmesini isteyeceklerini söyledi. Yüksek ihtimalle iki gün ofise gelineceğini, geri kalan günlerde uzaktan çalışmanın devam edeceğini kaydetti.

Zoom'un CEO'su, CNN International'da kaleme aldığı makaledeyse şunu yazdı:

Sosyal bir çalışma ortamından, yüzleri sadece ekranda gördüğümüz bir dünyaya aniden geçmek fazlasıyla zordu.

Aynı zirvede konuşan JP Morgan'ın CEO'su Jamie Dimon da "Uzaktan çalışma yeni fikirler üretmek, şirket kültürünü korumak ve müşteri için rekabet etmekte pek işe yaramıyor" dedi ve ekledi:

Tüm Zoom toplantılarımı iptal etmek üzereyim. Bıktım artık.

Stanford Üniversitesi'nde iletişim profesörü olan Jeremy Bailenson'ın yürüttüğü bir çalışma, video konferansların bireylerin enerjisini nasıl tükettiğine ışık tutmuştu. İki ay önce yayımlanan çalışma yakın göz teması kurmanın, bir kişinin kendisini ekranda görmesinin, hareketliliğin azalmasının ve sinyal gönderip almak için daha çok çalışmanın, bu iletişim metodunun bireyleri yıpratmasının 4 nedeni olduğunu ortaya koymuştu.

 

Independent Türkçe, Wall Street Journal, CNN International, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU