Kraliçe II. Elizabeth kendi bira markasını kurdu

Bira, malikanenin bahçelerinden toplanan organik arpadan yerel olarak üretiliyor

Sandringham Malikanesi, Kraliçe II. Elizabeth'in kaldığı bir kır evidir (Sandringham1870 / Instagram)

Kraliçe kendi bira markasını kurdu. Norfolk'taki Sandringham Malikanesi'nde iki bira satışa sunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Malikanenin bahçelerinden hasat edilen organik arpadan üretilen biralar, yüzde 4,3'lük alkol oranıyla Best Bitter ve biraz daha kuvvetli yüzde 5'lik Golden IPA çeşitleriyle satılıyor.

Lansman, Prens Harry'nin kendisini anarken "Birası eksik olmazdı" diye tarif ettiği, ateşli bir bira tutkunu olan Prens Philip'in ölümünden kısa bir süre sonra gerçekleşti.

The Times'ın haberine göre Buckingham Sarayı bu hafta içeceklerin, malikanenin koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi sonrası şimdi yeniden açılan hediye dükkanında satışa sunulacağını teyit etti.

Biraların etiketlerine göre, Best Bitter "soğuk filtreli geleneksel mayalı bira" olarak tanımlanıyor. Üç çeşit şerbetçiotundan yapılan Best Bitter, "yoğun aromalı karakteristik bir bira."
 


Geleneksel koyu cam şişede paketlenen biranın yeşil etiketinde Sandringham arazisinde yer alan bir tavşanın görseli bulunuyor.

Sarı etiketinde bir sülünün resmedildiği Golden IPA da neredeyse aynı şişeye sahip. Yine üç çeşit şerbetçiotu kullanılarak üretilen Golden IPA, güçlü bir biranın "hafif aromasına" sahip "soğuk filtreli kehribar renkli bir Ale."

Her iki şişede de biraların Birleşik Krallık'ta, yalnızca Sandringham Malikanesi için yapıldığı belirtiliyor.

Etikette, "Sandringham Malikanesi sülünler, tavşanlar, baykuşlar ve diğer birçok hayvanın koruluk ve tarım arazileri habitatlarında serpilip geliştiği bir yaban hayatı cennetidir" ifadeleri yer alıyor.

Mail Online'ın haberine göre malikanedeki dükkanda yer alan bir tabelada sözkonusu biranın "Kraliyet malikanesinden hasat edilen organik Laureate Bahar Arpası ve yakınlardaki bir sondaj kuyusundan alınan kristal berraklığındaki su" kullanılarak Barsham Biracılık tarafından yerel olarak üretildiği belirtiliyor.

Lansman haberleri, cin tercih ettiği bilinen Kraliçe'nin her zamanki içki seçiminden farklı bir çizgi seçtiğini gösteriyor.

Kraliyet saraylarını yöneten Kraliyet Koleksiyonu Tröstü, 5 Mayıs'ta Buckingham Sarayı Çakaleriği Cini'nin lansmanını duyurmuştu.

Gelenekten ayrılarak çakaleriği, erik, yaban mersini, karanfil ve vişne konyağı aşılanan cine böylece zengin bir yakut rengi kazandırılıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU