78'liler Vakfı açlık grevleriyle ilgili çağrı yaptı: Esas olan insanı yaşatmak

Vakıf sözcüsü Celalettin Can: Bu insani sorun bir an önce çözülmeli, ölüme gidenler görmezden gelinmemeli

HDP milletvekili Leyla Güven'i nisan ayında Filistin Ulusal Yönetimi üyesi Leyla Halid ziyaret etmişti / Fotoğraf: Twitter @sabihatemizkan 

78’liler Vakfı açlık grevi eylemleri ve ölüm oruçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması" ve "demokratik siyasetin önünün açılması" talebiyle Kasım 2018’de HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tarafından başlatılan açlık grevi eylemlerinin tüm tutuklu ve hükümlüleri kapsayan bir eyleme dönüştüğü belirtildi. 

Vakıf sözcüsü Celalettin Can, esas olanın adalet duygusuyla hakikati aramak olduğunu vurguladı, "Ölüme gidenlerin görmezden gelinmesi vicdan duygusuyla bağdaşmaz" dedi.

Açlık grevini yüz günden fazla sürdüren yüze yakın insan var. Yedi kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi her an ölümü yaşayabilir. Şu an ölüm orucunda olan 15 kişilik ilk gruptan her an ölümlerin yaşanabileceği Hükumetin de bilgisi dahilinde olduğu kanaatindeyiz. Anneler acı içerisinde, ağızlarına bir lokma ekmek girmeden gözyaşı dökmekten gözleri kurumuş vaziyette oradan oraya koşuyorlar. Hemen ifade edelim ki Güvenlik Kuvvetleri onlara pek iyi de davranmıyor."

Can mektubunda sorunun bir an önce çözülmesi çağrısı yaptı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU