Zack Snyder, hayranlara destek verdiği için Warner Bros.'un dava açmasından korktuğunu söyledi

Ünlü yönetmen, yarım bıraktığı Justice League: Adalet Birliği'nin Snyder versiyonunu çıkarmıştı

Zack Snyder's Justice League 18 Mart 2021'de yayımlandı (Warner Bros.)

Zack Snyder's Justice League'in yönetmeni, hayranların "Snyder Versiyonu" talebine destek verdiği için başının Warner Bros.'la (WB) belaya girmesinden korktuğunu söyledi.

DC Genişletilmiş Evreni'nin (DC Extended Universe - DCEU) mimarlarından biri olan Zack Snyder, 2017 yapımı Justice League: Adalet Birliği'nin (Justice League) yönetmen koltuğuna oturmuştu. Filmin çekimleri sürerken Snyder'ın kızı intihar etmişti. Ünlü yönetmenin bunun ardından bunalıma girdiği öğrenilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filme devam etmesi için seçilen Joss Whedon, birçok sahneyi yeniden çekip Justice League: Adalet Birliği'ni adeta baştan yaratmıştı. İki yönetmen arasındaki sinema anlayışı beyaz perdeye yansımış ve pek çok DCEU hayranı hayal kırıklığı yaşamıştı.

Senarist Chris Terrio bile yapımın "tahrip edilmesinden" dolayı isminin çıkarılmasını istediğini ancak daha sonra vazgeçtiğini açıklamıştı.

Öte yandan izleyiciler, Snyder'ın başladığı işi bitirmesi için çağrıda bulunmaya başlamıştı. 2019'da San Diego Comic-Con'da uçak kiralanarak "WB, Justice League: Adalet Birliği'nin Snyder versiyonunu yayınla" yazan bir pankart uçurulmuştu.

Hayranların bu talebine Cyborg'u canlandıran Ray Fisher da destek vermiş, daha sonra Snyder da aralarına katılmıştı. Yönetmen filmden görüntüler paylaşarak nasıl değiştirildiğini anlatmıştı. Baskılara dayanamayan stüdyo, Snyder'la tekrar anlaşmıştı.

Screen Rant'in aktardığına göre Snyder, o dönem kampanyaya destek verdiği için endişelendiğini söyledi:

Stüdyonun beni susturmak için bir şeyler yapmasından ve bana dava açmasından korktum.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Hollywood Reporter

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU