Akit yazarı: AK Parti’de eğitimle ilgilenenler için sonuçlar ve yapılması gerekenler

"Bunu programlayacak bir bakan bulunmalı. Özel okullar bakanı ile gelinen tablo bu"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Ali Erkan Kavaklı, eğitimle alakalı bir dizi öneri getirdiği köşe yazısında Milli Eğitim Bakanlı Ziya Selçuk’a tepki gösterdi.

Kavaklı, “AK Parti’de eğitimle ilgilenenler için sonuçlar ve yapılması gerekenler” başlıklı köşe yazısında Türkiye’de fen bilimleri eğitimini “din karşıtı” olmakla itham etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanlığı, fen bilimlerini Kur’an’ın bakış açısına göre değil; Fransız ateist August Comte’nin bakış açısına göre dayatır. Fen derslerinde ateizm, deizm, şüphecilik, şirk öğretilir. Yağmuru bulut yağdırır, bitkileri toprak besler, Güneş bing bang (patlama) sonucu meydana gelir. Kâinattaki ölçülü, âhenkli düzen kendi kendine olmuş, doğa yapmış diyerek dinsizliğe alet edilir.  Hâlbuki evrendeki düzen, bu sistemi kuran Allah’ın gücünü gösterir. Tabiattaki her sanatlı varlık; Allah’ın kudretinin, sanatının, haşmetinin, hikmetinin delilidir. Allah insanı dünyada yiyip içsin, gezip tozsun, eğlensin diye yaratmamıştır. İnsanın yaratılış gayesi Allah’ı tanımak, ona kulluk ve ibadet etmektir. Eğitim öğrencilerimize hayatın anlamını anlatmalı, ona bir meslek kazandırarak hem bu dünyada geçimini temin edip mutlu olmasını hem de ölüm sonrası hayatta onu mutlu edecek ebedi saadeti kazanma yollarını öğretmeli.

“Ak Parti’de eğitimle ilgilenenlerin dikkatine sunuyorum” diye yazan Kavaklı, önerilerini ve Ziya Selçuk’a eleştirisini şöyle dile getirdi:

1. Acilen fen dersleri Kur’an’ın bakış açısıyla anlatılmalı. 

2. Genç nüfusun istihdamı için meslek eğitim güçlendirilmeli. MEB, üniversite kapısına öğrenci yığmaktan vazgeçmeli.

Bunu programlayacak bir bakan bulunmalı. Özel okullar bakanı ile gelinen tablo bu.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU