İYİ Partili Türkkan: MHP'nin, açıkladığı anayasa taslağı ile AK Parti'yi sıkıştırma peşinde olduğu çok açık

Bahçeli'nin açıkladığı anayasa taslağına ilişkin konuşan Türkkan, "MHP, AK Parti’yi kendisine bağımlı hala getirecek ne kadar düzenleme varsa alt alta sıralamış" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün açıkladığı yeni anayada taslağıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkkan, "MHP, Sayın Naci Bostancı’nın da ifade ettiği gibi kendilerinden habersiz basına açıkladıkları bu anayasa taslağı ile Ak Parti’yi bir noktaya doğru sürükleme çabasında" dedi.

Türkkan şöyle devam etti:

O da şu, MHP olmadan AK Parti’nin hükmü şahsiyetinin önünde ne kadar engel varsa onların hepsini sıralamış. Örneğin Başkan diye ifade etmiş Cumhurbaşkanı Yardımcısının da seçimle gelebileceğine dair bir madde koymuş. Bu madde ile beraber Cumhurbaşkanını istediği kadar yardımcıyı istediği kişiler arasından seçme özgürlüğünü elinden almış. Her konuda MHP, AK Parti’yi kendisine bağımlı hala getirecek ne kadar düzenleme varsa alt alta sıralamış. Zaten bu metni gören Naci Bostancı da tepkisini kelimelerin arasına saklayarak ifade etmiş.  

thumbs_b_c_a0882605e0594fe040fd44130da5fb51.jpg
Lütfü Türkkan / Fotoğraf: AA


"MHP, bu anayasa taslağı ile AK Parti'yi sıkıştırma peşinde"

Cumhur İttifakı'nın söz konusu metin üzerinden anlaşmalarının zor olduğunu söyleyen Türkkan, "Cumhur ittifakı kendi arasında kendi güçlerini sınayacaktır. Ak Parti MHP’ye güvenmiyor, MHP de AK Parti’yi kendi rızasının dışında hareket etmeyecek noktaya sürüklemeye çalışıyor." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin artık sistem tıkanıklığı yaşadığını savunan Türkkan şunları kaydetti:

Bu sistem tıkanıklığını daha da yoğunlaştıracak, iktidarı daha da kötüye senaryolara sürükleyecek bir takım maddeler ifade etmişler. Anayasa’ya dair ne kadar tavrı varsa Ak Parti’nin, tamamının arkasında MHP’nin bu konudaki yol başlığı var. Ak Parti bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama görünen köy kılavuz istemez. MHP bu anayasa taslağı ile Ak Parti’yi sıkıştırmak peşinde olduğu çok açık. 

"Bir dereyi bu kadar kurutmak gerçekten vatana ihanettir"

Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılması planlanan taş ocağı projesi ve köylülerin protesto eylemi başlatmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Türkkan, "İşkencedere’yi  sadece sizler rant sağlayasınız diye bu hale getirdiniz. Bir dereyi bu kadar kurutmak gerçekten vatana ihanettir" dedi.

"İmamoğlu ile niye barışamıyorsunuz"

Türkkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Fatih türbesinde ellerini arkasına bağlayarak tarihi değerlere saygısızlık ettiği gerekçesiyle" başlatılan soruşturmayla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Türkkan, "Arkadaşlar siz kafayı mı sıyırdınız. Bir adam ellerini arkada bağladı diye soruşturma mı açılır?" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun yaklaşık 5 milyon oy aldığını anımsatan Türkkan, "Barışın artık kabul edin artık. Siz düne kadar diktatör, darbeci dediğiniz Sisi ile barıştınız, Ekrem İmamoğlu ile niye barışamıyorsunuz? 4 milyon 750 bin kişi Ekrem İmamoğlu’na oy verdiyse siz de barışmak zorundasınız, başka çareniz yok" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU