Starlink 500 binden fazla ön sipariş aldı: Elon Musk, talebi karşılayabileceklerini söylüyor

Teknoloji milyarderi "Büyük olasılıkla ilk 500 bin müşterinin tamamı hizmet alacak" ifadelerini kullandı

Teknoloji milyarderi Musk'ın uzay, otomotiv, yapay zeka ve tünel inşaatı gibi birçok sektörde girişimleri var (Reuters)

Teknoloji milyarderi Elon Musk, salı günü yaptığı açıklamada SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti için 500 binden fazla ön sipariş aldıklarını açıkladı. Uzay firması SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Musk, bu talebi karşılamalarına engel olacak herhangi bir teknik sorun beklemediğini söyledi.

Musk'ın açıklaması, CNBC muhabirinin Twitter'da yaptığı bir paylaşıma cevaben geldi. Muhabir Michael Sheetz, SpaceX'in ön siparişlerde aldığı 99 dolarlık (yaklaşık 800 TL) ücretin iade edilebilebilir nitelikte olduğunu ve dolayısıyla hizmeti garanti altına almadığını yazdı.

Teknoloji milyarderi ise Sheetz'e verdiği cevapta "Büyük olasılıkla ilk 500 bin müşterinin tamamı hizmet alacak" ifadelerini kullandı:

Tek sınırlama, kentsel alanlardaki yüksek kullanıcı yoğunluğu. Büyük olasılıkla ilk 500 binin tamamı hizmet alacak. Birkaç milyonluk kullanıcı aralığına girdiğimizde ise işler zorlaşıyor.

 

 

Bunun ardından Musk'a açıklaması için teşekkür eden Sheetz, paylaşımına bir ek yaptı ve ekim ayında halka açık beta sürümünü başlatan Starlink'in şubata kadar 10 binden fazla kullanıcıya ulaştığını bildirdi.

SpaceX, bu 500 bin kişinin internet hizmeti almaya ne zaman başlayacağını ise açıklamadı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket Starlink projesi kapsamında yaklaşık 12 bin uyduyu Dünya yörüngesine gönderme yetkisine sahip. 30 bin uydu daha yollayabilmek için de onay bekliyor.

Viasat, OneWeb Global, Hughes Network Systems ve Boeing gibi rakip şirketlerse Starlink'e sert eleştiriler yöneltiyor.

Rakip firmalara göre, Starlink'in uyduları dünya yörüngesinde büyük bir kalabalık yaratıyor ve diğer uydularda çarpışma riski taşıyor.

Texas Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği'nden Doç. Dr. Moriba Jah, şöyle söylüyor:

Musk sadece yasal olanı yapıyor. Ancak yasal olması güvenli veya sürdürülebilir olduğu anlamına gelmez.

 

Independent Türkçe, Reuters, Twitter

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU