İngilizlerin yüzde 65’i ülkenin krizde olduğunu düşünüyor

Sky Data’nın anketine göre halkın yarısından fazlası belirsizliğin ortadan kalkması için erken seçime gidilmesi taraftarı

İngiltere basını Başbakan May'in istifa kararını tartışıyor / Fotoğraf: AFP

Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık (Brexit) çıkmazındaki İngiltere'de, halkın çoğunluğu ülkenin kriz durumunda olduğunu düşünüyor.

Sky News kanalı ile bağlantılı Sky Data, Başbakan Theresa May'in istifa kararı almasının ardından yaptığı anketin sonucunu yayımladı. 

Ankete göre, Başbakan May'in yerine gelecek ismin belirlenmesinin hemen ardından erken seçime gidilmesini isteyenlerin oranı yüzde 54 olurken, yüzde 36 buna karşı çıktı, yüzde 11 ise görüş bildirmedi. 

Katılımcıların yüzde 65'i İngiltere'nin şu anda krizde olduğunu belirtiyor, yüzde 27'si ise bunun gerçeği yansıtmadığı düşüncesinde. 

İngiliz halkının yüzde 73’ü "Bölündük" diyor

Sky Data’nın araştırmasının en çarpıcı bulgularından biri de İngiliz halkının Brexit sürecinde derin fikir ayrılıkları yaşadığı ve toplumsal kutuplaşmanın yükselişte olduğu yönünde. 

Ankete katılanların yüzde 73'ü İngiliz halkının son birkaç yılda daha fazla bölündüğünü, yüzde 10'u ise daha birleştiğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brexit anlaşmasını üç kez denemesine rağmen parlamentodan geçiremeyen Theresa May, partisindeki baskıya daha fazla dayanamayarak 7 Haziran'da Muhafazakar Parti liderliğinden istifa edeceğini açıklamıştı. 

İngiltere 29 Mart'ta gerçekleşmesi gereken Brexit'i, parlamentodan anlaşmaya onay çıkmadığı için önce 12 Nisan'a, daha sonra da 31 Ekim'e ertelemek zorunda kalmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU