Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Erdoğdu hakkında tazminat davası açtı

Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatları, CHP'li Aykut hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da şikayet üzerine CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Erdoğdu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret içeren sözler sarf ettiği iddiasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekili tarafından verilen şikayet dilekçesi üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın dilekçesinde, Erdoğdu'nun sosyal medya paylaşımlarının, ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olduğu belirtilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ATV ve Sabah grubundan muhabirlerin, yakın çevresinde olan kadın arkadaşları arayarak kendisine şantaj yapıldığını iddia etti.

Erdoğdu, dinlendiğini, takip ve tehdit edildiğini ifade ederek; Erdoğan'a hitaben "Bu yazdıklarımın doğrudan ilk muhatabı Erdoğan'dır. Diğer siyasi yöneticiler cürümleri kadar üzerlerine alınsınlar. Siz milyonlarca insanı mağdur eden ve vicdanın kırıntısı bile olmayan bu canavar düzenin kurucusunuz… Siz bu suç örgütünün bir numarasısınız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım” diyen Erdoğdu’nun bu sözlerine AK Partili isimler tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU