CIA’nin işe alım videosu ülkede tepkilere neden oldu

The View sunucusu Meghan McCain de, “CIA’nin işe alım videosu şaka gibi ve utanç verici. Çin, Rusya ve düşmanlarımız bizimle alay edecek” dedi

Fotoğraf (AP)

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) işe alımlara ilişkin yeni videosu sosyal medyada büyük eleştirilere neden oldu.

Fox News’e göre, 2 dakikalık videoda kendisini ‘çok yetenekli’ olarak tanımlayan 36 yaşında Latin kökenli bir kadın CIA ajanı yer aldı.

Videoda ‘Y kuşağından’ olduğunu söyleyen ajan, çalışmalarıyla bir kadının ne olabileceği veya olması gerektiğine dair yanlış yönlendirilmiş ataerkil fikirleri içselleştirmeyi reddettiği söyledi.

Göçmen bir ailede doğduğu için beyaz olmayan bir kadın kimliğiyle gurur duyduğunu ifade eden kadın ajan, anksiyete bozukluğuna rağmen işini verimli bir şekilde yaptığı da dile getirdi.

Eski CIA görevlisi Bryan Dean Wright, videoyla ilgili olarak yaptığı Twitter paylaşımında, “CIA eskiden ülke misyonuyla ilgiliydi. Şimdi mesele kişisel gündemleri ileri taşımakla ilgili hale geldi. ABD bu yeni istihbarat teşkilatı ile daha az güvenli hale geliyor” şeklinde eleştiride bulundu.

The View sunucusu Meghan McCain de, “CIA’nin işe alım videosu şaka gibi ve utanç verici. Çin, Rusya ve düşmanlarımız bizimle alay edecek” dedi.

Daily Wire muhabiri Ryan Saavedra ise, “ABD Başkanı Biden, ülkedeki her kurumu alay konusu haline getiriyor ve dünya bize gülüyor” şeklinde söz konusu videoya tepki gösterdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU