Cübbeli Ahmet: Furkan Vakfı üyeleri vatanımızı bölmek için uğraşan adamlardır

Cübbeli Ahmet, “Bu insanları CHP sözcüleri ve PKK çevreleri destekliyorsa bunların cami cemaati olmadığını zaten anlamak lazımdır” iddiasında bulundu

Fotoğraf: AA

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Gaziantep'te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı üyelerinin provokasyon yaptıklarını savunarak, “Bunlar hem FETÖ ile hem PKK ile iç içe olan ve vatanımızı bölmek için uğraşan adamlardır” dedi.

Twitter’dan bir açıklama yapan Cübbeli Ahmet, “Devletimizin ve hükümetimizin camilere ve cemaatlerine verdiği önem ve değer ortada iken Furkan Vakfı mensuplarının bu provokasyonları PKK çevrelerine ve CHP’ye can simidi olmuştur” diye yazdı.

Cübbeli Ahmet şöyle devam etti:

Bu insanları CHP sözcüleri ve PKK çevreleri destekliyorsa bunların cami cemaati olmadığını zaten anlamak lazımdır. Akıllıya bir işaret yeter, ahmak olana ise bin sarâhat yetmez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Gaziantep'te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı'na mensup bir grup, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada gözaltıların, salgın tedbirlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle yapıldığı öne sürülmüştü.

Görüntülerde, polisin cami içindekileri gözaltına almak istediği ve grubun direndiği görülmüştü.

Polislerin direnenlere biber gaz sıktığı anlar da görüntülere yansırken, vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 50'den fazla kişinin gözaltına alındığı kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU