Avengers: Endgame'in bestecisi, portal sahnesindeki müziklerin ilk başta nasıl olduğunu açıkladı

Alan Silvestri, ünlü filmin meşhur sahnesine dair açıklamalarda bulundu

IMDb izleyici puanları, eleştirmen değerlendirmeleri, gişe başarısı ve arama verilerini derleyen bir araştırma Avengers: Endgame'in gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman filmi olduğunu ortaya koymuştu (Marvel) 

Marvel Sinematik Evreni'nin en çok ses getiren filmi Avengers: Endgame'deki ikonik portal sahnesinin aslında daha farklı bir temaya sahip olabileceği ortaya çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem Endgame'in hem de Marvel evreninin en çarpıcı dönüm noktalarından biri olan sahnede tüm kahramanlar savaşa katılmak üzere geri dönmüştü. Hayranlarda büyük bir heyecan yaratan sahnede süper kahramanlar büyük bir felaketin önüne geçebilmek için güçlerini birleştirmişti.

Bununla birlikte filmin ve sahnenin müziklerini yapan Alan Silvestri verdiği yeni röportajda sahnede aslında daha farklı bir tema kullanmayı tasarladığını açıkladı. The Empire Film Podcast programına katılan müzisyen, ilk başta kornoların ve koronun yer aldığı sahneye dair şu ifadeleri kullandı:

Orkestra için için hazırladığım her türlü versiyon mevcuttu, tüm kornolar çalınıyordu, biliyorsunuz 'Portallar' vardı ve koro şarkı söylüyordu ve sonra 'Bir dakika, tekli trompetin olduğu başka bir versiyon daha vardı' diye düşündüm. Ve bu versiyon bütünüyle zıt bir yöne işaret ediyor gibiydi. Tekli trompet çalarken umut sisinin içinden inanılmaz biçimde Wakandalıların günü kurtarmak için geldiğini görüyorduk.

 

 

Kaptan Amerika'nın epik biçimde "Avengers Assemble" (Yenilmezler birleşin!) dediği sahne görünüşe göre Silvestri'nin sonraki kararıyla daha etkili hale gelmiş

 

 

Vizyona girdiği 2019'da gişe rekorları kıran Avengers: Endgame süper kahraman filmlerini sevmeyenlerin dahi kendisine dönüp bakmalarını sağlamıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Empire

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU