Kılıçdaroğlu: Cami bizim kutsalımızdır, biber gazı kullanılmamalıydı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tam kapanma dönemindeki alkol satışı yasağı hakkında "Bu yaşam hakkına müdahaledir" diye konuştu

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, Gaziantep’te camiye yönelik polis müdahalesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Cami bizim kutsalımızdır. Ne olursa olsun camide bu şekilde şiddet uygulanmamalı, biber gazı kullanılmamalıydı. Başka şekilde çözülebilirdi" diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün video konferans yoluyla toplandı. 

Edinilen bilgilere göre, son dönemde yayımlanan anketlere yönelik yapılan sunumu dinleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye yönetilemiyor, savruluyor. Demokratik hukuk devleti bir genelge devletine dönüştürüldü. Anayasa askıya alındı, Meclis itibarsızlaştırıldı. Yolsuzluklar ve israf olağan hale getirildi. Bunları gittiğimiz her yerde anlatmamız lazım" dedi. 

"128 milyar doları sormaya devam edeceğiz"

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’ndan kaybolduğu iddia edilen rezervlere ilişkin de, "128 milyar doları sormaya devam edeceğiz. Burada tüm yurttaşların hakkı var. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve güvenliğini tehdit ediyor. Ekonomi zayıf kalıyor ve bütün dünya bunu biliyor. Kırılganlıklara açık hale geliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Camide biber gazlı müdahaleye tepki

Gaziantep’te camiye yönelik polis müdahalesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Cami bizim kutsalımızdır. Ne olursa olsun camide bu şekilde şiddet uygulanmamalı, biber gazı kullanılmamalıydı. Başka şekilde çözülebilirdi.

Genel başkan yardımcılarının, "memurluktan çıkarma" yetkisinin büyükşehir belediyelerinden alınarak İçişleri Bakanlığı’na verilmesi yönelik düzenlemeye ilişkin bilgilendirmesini dinleyen Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, düzenlemenin iptali için Danıştay’da dava açılması talimatını verdi. 

Öte yandan tam kapanma döneminde bazı İl Hıfzıssıhha kurullarınca alınan alkol satışı yasağı hakkında Kılıçdaroğlu, "Bu yaşam hakkına müdahaledir" yorumunu yaptı.

Camide polis müdahalesi

Gaziantep'te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı'na mensup bir grup, dün polis tarafından gözaltına alındı. 

Vakıf tarafından yayımlanan görüntülerde, polisin cami içindekileri gözaltına almak istediği ve şahısların direndiği görüldü.

Polislerin direnen şahıslara biber gaz sıktığı anlar da görüntülere yansırken, vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 50'den fazla kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Vakfın eski başkanı Alparslan Kuytul da dün Adana'da gözaltına alındı.

 

 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU